Vragen SP over de slechte bereikbaarheid van energieleveranciers

17 januari 2023, mondelinge vragen - Wat doet de regering aan de slechte bereikbaarheid van energieleveranciers? SP'er Leijten vraagt het minister Jetten (Klimaat en Energie).

De helft van de energieleveranciers in Nederland is slecht bereikbaar, meldt de NOS. Ze moeten volgens de wet bijvoorbeeld ten minste een e-mailadres en telefoonnummer aanbieden, maar doen dat vaak niet. De afgelopen tijd zochten veel mensen contact met de energiebedrijven, met name door alle onduidelijkheid over de wisselende energieprijzen en het prijsplafond.

Mensen weten door de slechte bereikbaarheid van de energieleveranciers niet waar ze aan toe zijn, stelt Leijten, terwijl het prijsplafond er juist voor was bedoeld om ze gerust te stellen. Hoe gaat de minister ervoor zorgen dat de bedrijven zich aan de wet houden?

De energieleveranciers konden het grote aantal vragen niet aan, zegt Jetten, maar de wachttijden nemen nu weer af. De minister gaat de bedrijven erop wijzen dat ze volgens de wet een e-mailadres en telefoonnummer moeten vermelden. Doen ze dat niet, dan moet de Autoriteit Consument & Markt gaan handhaven.

Zie ook:

Naar boven