PVV vraagt naar beelden kindermisbruik op darkweb

14 mei 2019, mondelinge vragen - Markuszower (PVV) vraagt minister Grapperhaus (Justitie) meer te doen om kindermisbruikers te straffen.

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat op het darkweb, het verborgen deel van internet, steeds meer beelden worden gedeeld waarop specifiek Nederlandse kinderen worden misbruikt. Walgelijk, vindt Markuszower. Hij vraagt de minister kindermisbruikers veel strenger aan te pakken en hun hogere straffen op te leggen.

Grapperhaus deelt de afschuw over deze "meest verwoestende vorm van criminaliteit". Het is een weerbarstig probleem omdat het op het darkweb gebeurt, maar politie en OM zetten zich volop in voor de opsporing van kindermisbruikers. Grapperhaus heeft afspraken gemaakt met serviceproviders om beelden snel te verwijderen. Providers die niet meewerken, wil hij met een nieuwe wet strenger kunnen aanpakken. Ook gaat hij dit probleem op Europees niveau bespreken.

Zie ook:

  • Het overzicht van de laatste debatten in het kort

  • De geredigeerde woordelijke verslagen van Kamervergaderingen (het stenogram). Deze zijn maximaal vier uur na het uitspreken beschikbaar.

  • Kijk debatten terug via Debat Gemist

Naar boven