PVV stelt vragen over het bericht dat het inhalen van zorg uitgesloten is

5 juli 2022, mondelinge vragen - 305.000 planbare operaties zijn uitgesteld door de coronapandemie en 320.000 gezonde levensjaren zijn verloren gegaan, staat in een RIVM-rapport. Agema (PVV) wil uitleg van minister Helder (Langdurige Zorg en Sport).

De aangerichte gezondheidsschade is groot, zegt het RIVM. Agema vindt het "schandalig" dat de regering een loopje neemt met de gezondheid van meer dan 300.000 mensen. Volgens haar heeft de regering deze situatie willens en wetens gecreƫerd met het gevoerde coronabeleid. Zij wil dat de minister de ic-capaciteit structureel verhoogt, zodat een volgende coronagolf niet meer ten koste gaat van de planbare zorg.

Uitgestelde zorg leidt inderdaad tot verloren gezonde levensjaren, bevestigt de minister. Daarom wordt er alles aan gedaan om de reguliere zorg zo snel mogelijk in te halen. Helder benadrukt dat mensen hun verantwoordelijkheid kunnen nemen door herhaalprikken te halen, zodat zo min mogelijk mensen met corona in het ziekenhuis komen. Zij zegt toe dat de minister van VWS binnenkort met een verdere toelichting komt.

Zie ook:

Naar boven