ChristenUnie stelt vragen over de bescherming van online gokkers

23 januari 2024, mondelinge vragen - Bikker (ChristenUnie) maakt zich zorgen over de stijging van het aantal online gokkers en vraagt minister Weerwind (Rechtsbescherming) om het tij te keren.

De legalisering van online gokken in 2021 heeft "desastreus" uitgepakt, oordeelt de Nationaal Rapporteur Verslavingen. Sindsdien zijn er een half miljoen nieuwe gokkers, benadrukt Bikker. Het ChristenUnie-Kamerlid vindt dat "de tijd van pleisters plakken voorbij is". Ze vraagt de minister om een overkoepelende stortingslimiet in te voeren: een maximumbedrag dat iemand per maand kan inzetten bij alle gokbedrijven bij elkaar. 

Weerwind wijst op verschillende maatregelen die het kabinet al heeft genomen. Hij noemt onder andere het verbod op rolmodellen in gokreclames en de plicht van gokbedrijven om een inzet niet in punten, maar in euro's aan te geven. Een overkoepelende stortingslimiet vergt veel werk en onderzoek op het gebied van privacy. Zo'n limiet zou er volgens de minister na de evaluatie van de wet in oktober 2024 kunnen komen.

Zie ook:

  • Het overzicht van de laatste debatten in het kort
  • De geredigeerde woordelijke verslagen van Kamervergaderingen (het stenogram). Deze zijn maximaal vier uur na het uitspreken beschikbaar.
  • Kijk debatten terug via Debat Direct