Uitgelicht : Hoorzitting met NAM, Shell en ExxonMobil

De commissie voor Economische Zaken en Klimaat houdt op donderdag 28 oktober van 15.00 tot 17.00 uur een hoorzitting met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), Shell en ExxonMobil.

Beelden uit een gasopslag

Volg live

Deze hoorzitting vindt plaats in de Groen van Prinstererzaal van de Tweede kamer. Via deze website kunt u live meekijken of meeluisteren. Of kijk via de app Debat Direct.

Uitspraken door de directeur van de NAM

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de gaswinning in Groningen en is eigendom van Shell en ExxonMobil. NAM-directeur Johan Atema deed dit voorjaar een aantal uitspraken over de versterkingsoperatie in Groningen waar de commissie Economische Zaken en Klimaat verduidelijking over wil. De uitspraken van de heer Atema gingen over de veiligheid van het gebied nu de gaswinning gestopt wordt en over de hoeveelheid huizen die nog zouden moeten worden versterkt.

Uitgesteld

De uitspraken van NAM-directeur Atema rondom de versterkingsoperatie deden de commissie voor Economische Zaken en Klimaat ertoe besluiten een hoorzitting met de NAM, Shell en Exxonmobil te houden. Oorspronkelijk zou de hoorzitting voor het zomerreces plaatsvinden maar in verband met een debat over de kindertoeslagenaffaire is deze verplaatst naar donderdag 18 oktober.Programma

  • 15.00 - 16.00 uur: De heer Atema (NAM) 
  • 16.00 - 17.00 uur: Mevrow Van Loon (Shell) en de heer De Jong (ExxonMobil)