E-mailprocedure : Uitnodigen expert HCSS voor rondetafelgesprek Taiwan d.d. 28 maart 2024

De vergadering is geweest

7 maart 2024
17:00 uur
UITKOMST
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Op onderstaande e-mailprocedure inzake het verzoek van het lid Brekelmans (VVD), om een expert namens HCSS uit te nodigen voor het rondetafelgesprek over Taiwan op 28 maart, is als volgt gereageerd:
 
  • De fracties van PVV, GroenLinks-PvdA, NSC, D66, BBB, CDA, ChristenUnie, SGP en Volt steunen het verzoek;
  • De fractie van FvD steunt het verzoek niet;
  • Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dat betekent dat er een meerderheid is voor het verzoek en dat HCSS zal worden benaderd om een expert af te vaardigen naar het rondetafelgesprek. Over de deelname van HCSS wordt u geïnformeerd middels een herziene convocatie.

------------------------------------------

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Onderstaand treft u een verzoek van het lid Brekelmans (VVD) om voor het rondetafelgesprek over Taiwan op 28 maart a.s. nog een expert namens HCSS uit te nodigen. Aangezien de eerstvolgende procedurevergadering op 14 maart plaatsvindt, wordt dit verzoek via e-mailprocedure aan u voorgelegd. Bijgevoegd vindt u de convocatie met daarop het huidige programma voor het rondetafelgesprek.
 
  • Voor het rondtafelgesprek over Taiwan op 28 maart zou ik toch willen verzoeken om ook een expert namens HCSS uit te nodigen. Van de 6 Nederlandse sprekers zijn er nu 4 verbonden aan Clingendael, terwijl HCSS net een uitgebreid onderzoek over precies deze thema’s tav Taiwan heeft gedaan. Ik denk dat het voor de kwaliteit van het gesprek goed is als ook HCSS enkele inzichten uit hun onderzoek kunnen inbrengen. Aangezien het HCSS-onderzoek zeer uitgebreid is geweest, acht ik het risico op overlap met de presentatie op 14 maart niet heel groot.
 
U wordt verzocht om uiterlijk donderdag 7 maart om 17.00 uur aan te geven of u kunt instemmen met het verzoek. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*