E-mailprocedure : Voorstel programma rondetafelgesprek Humanitair oorlogsrecht

De vergadering is geweest

7 november 2023
14:00 uur
UITKOMST

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Op onderstaande e-mailinventarisatie inzake het programma voor het rondetafelgesprek Humanitair oorlogsrecht, is als volgt gereageerd:
 
  • De fracties van VVD, D66, GroenLinks-PvdA, CDA, SP, SGP en Volt steunen het voorstel;
  • Ook de Groep Van Haga heeft laten weten dit voorstel te steunen;
  • Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dat betekent dat er een meerderheid is voor het voorstel en dat de sprekers conform het voorstel in de stafnotitie zullen worden uitgenodigd voor het rondetafelgesprek. U wordt zo spoedig mogelijk nader geïnformeerd over de datum van het rondetafelgesprek.
_________________________________

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Per e-mailprocedure d.d. 1 november 2023 heeft de commissie ingestemd met het voorstel van het lid Boswijk (CDA) om een rondetafelgesprek te organiseren over humanitair oorlogsrecht, te houden voor de verkiezingen op 22 november a.s.. In de bijlage vindt u een voorstel voor de blokken en sprekers, die uitgenodigd zouden kunnen worden voor dit rondetafelgesprek. Dit voorstel is tot stand gekomen op basis van de e-mailinventarisatie, waarbij u in de gelegenheid bent gesteld om sprekers voor te dragen.
 
U wordt verzocht om via een “reply all” uiterlijk dinsdag 7 november (morgen) om 14.00 uur aan te geven of u kunt instemmen met de voorgestelde sprekers en het programma, dan wel of u nog wijzigingen wenst aan te brengen in het programma. Ik zal u spoedig daarna informeren over het definitieve programma voor het rondetafelgesprek.