E-mailprocedure : Verzoek het lid Boswijk (CDA) om rondetafelgesprek inzake humanitair oorlogsrecht

De vergadering is geweest

2 november 2023
12:00 uur
Geachte leden,
 
In onderstaande e-mailprocedure hebben de fracties van VVD, D66, CU, SP en BBB laten weten het voorstel van de heer Boswijk (CDA) te steunen. Zij vertegenwoordigen 90 zetels. Ook de groep-Van Haga heeft laten weten het voorstel te steunen. De overige fracties hebben niet gereageerd. Daarmee is er een meerderheid in uw commissie die het voorstel voor een rondetafelgesprek steunt.
 
Ter voorbereiding op het rondetafelgesprek zal op korte termijn een inventarisatie worden uitgezet, waarbij u sprekers kunt voordragen. Er zal naar worden gestreefd om het rondetafelgesprek nog voor de verkiezingen te organiseren, indien de beschikbaarheid van de door u voorgedragen sprekers dit toelaat. 

Met vriendelijke groet,
Arjen Westerhoff
griffier van de commissie voor Buitenlandse Zaken/clerk committee on Foreign Affairs

Aan de (plv.) leden van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken:
 
Geachte leden,
 
Het lid Boswijk (CDA) stelt voor om een rondetafelgesprek te organiseren over humanitair oorlogsrecht met het oog op de situatie in Israël en Gaza. Zie voor de precieze formulering van het verzoek de e-mail van de heer Boswijk hieronder. De heer Boswijk heeft de griffie aanvullend daarop laten weten dat het rondetafelgesprek indien mogelijk nog voor de verkiezingen zou moeten plaatsvinden.
 
Graag verneem ik of uw fractie het voorstel van de heer Boswijk wenst te steunen. U kunt dat doen via "reply all" uiterlijk donderdag 2 november om 12.00 uur. Kort na het verstrijken van de reactietermijn informeer ik u over de uitkomst van de e-mailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Arjen Westerhoff
 
griffier van de commissie voor Buitenlandse Zaken/clerk committee on Foreign Affairs

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek het lid Boswijk (CDA) om rondetafelgesprek inzake humanitair oorlogsrecht