E-mailprocedure : Verzoek Boswijk (CDA) om schriftelijk overleg over Israël/Gaza met Min Buza en MP

De vergadering is geweest

31 oktober 2023
9:00 uur
 UITKOMST

Geachte leden,
 
In onderstaande e-mailprocedure is het voorstel van de heer Boswijk (CDA) gesteund door de fracties van VVD, D66, GL-PvdA, PvdD, BBB, Denk en SGP. Deze fracties vertegenwoordigen 105 zetels. Ook het lid Omtzigt en de Groep-Van Haga hebben laten weten dit voorstel te steunen. De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Daarmee is er een meerderheid voor het voorstel om een schriftelijk overleg over de situatie in Israel en Gaza te houden. De inbrengtermijn daarvoor is gesteld op woensdag 1 november om 14.00 uur. Een convocatie voor dit schriftelijk overleg zal u zo spoedig mogelijk toekomen.
 
______________________________________________________



Aan de (plv). leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Het lid Boswijk (CDA) stelt voor om een schriftelijk overleg te voeren met de minister van Buitenlandse Zaken en de minister-president over de situatie in Israël en Gaza (zie mail namens de heer Boswijk hieronder). Dat verzoek wordt hierbij per e-mailprocedure aan u voorgelegd. U wordt verzocht om uiterlijk morgenochtend (dinsdag 31 oktober) om 9 uur via “reply all” te laten weten of uw fractie met dit voorstel kan instemmen. Kort na het verstrijken van deze reactietermijn zal ik u informeren over de uitkomst daarvan*.
 
Indien een meerderheid van uw commissie het voorstel voor een schriftelijk overleg steunt, stel ik voor om de inbrengtermijn in dat geval vast te stellen op woensdag 1 november om 14.00 uur. In afstemming met het ministerie van Buitenlandse Zaken is gebleken dat dit hen in staat zou moeten stellen om de beantwoording op maandag 6 november om 12.00 uur aan te leveren.

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek het lid Boswijk (CDA) om schriftelijk overleg over Israël/Gaza