E-mailprocedure : Verzoek Van Dijk (SP) en Sjoerdsma (D66) om commissiedebat over Israël/Gaza met Min. BUZA en MP

De vergadering is geweest

30 oktober 2023
14:00 uur
UITKOMST

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken:
 
Geachte leden,
 
In reactie op onderstaande e-mailprocedure hebben de volgende fracties laten weten het voorstel van de heer Van Dijk (SP) en de heer Sjoerdsma (D66) te steunen: GL-PvdA, PvdD, Denk, Volt. Deze fracties vertegenwoordigen samen 61 zetels. De volgende fracties hebben laten weten het voorstel voor een commissiedebat niet te steunen: VVD, PVV, CDA, FvD, CU, BBB. Deze fracties vertegenwoordigen samen 78 zetels.
 
De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Daarmee heeft een meerderheid van uw commissie zich uitgesproken tegen het voorstel om een commissiedebat te houden*.
 
De heer Boswijk (CDA) heeft in reactie op het verzoek van de heer Van Dijk en de heer Sjoerdsma een ander voorstel gedaan, namelijk het voeren van een schriftelijk overleg over Israël/Gaza. Dit voorstel zal zo dadelijk via een nieuwe e-mailprocedure aan u worden voorgelegd.
----------------------------------------------


Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken:
 
Geachte leden,
 
De leden Van Dijk (SP) en Sjoerdsma (D66) leggen via e-mailprocedure het verzoek aan u voor om nog deze week een commissiedebat te houden over de situatie in Israël en Gaza met de minister van Buitenlandse Zaken en de minister-president. Zie voor de precieze formulering van het verzoek de e-mails van de heer Van Dijk hieronder. U wordt vriendelijk verzocht uiterlijk hedenmiddag om 14.00 uur via ‘reply all’ te laten weten of uw fractie kan instemmen met dit verzoek. Kort na het verstrijken van deze reactietermijn informeer ik u over de uitkomst van deze e-mailprocedure*.
 
Indien een meerderheid van uw commissie het verzoek steunt, is na afstemming met het secretariaat van de bewindspersonen gebleken dat het commissiedebat a.s. donderdagmiddag 2 november zou kunnen plaatsvinden.

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek Van Dijk (SP) en Sjoerdsma (D66) om commissiedebat over Israël/Gaza met Min. BUZA en MP