E-mailprocedure : verzoek van het lid Eppink (BBB) om het rapport-Ruys toe te voegen aan de agenda van het CD Consulaire Zaken + stand van zaken evacuaties Afghanistan en minister Kaag daarvoor uit te nodigen - reactietermijn 9/10, 10 uur

De vergadering is geweest

9 oktober 2023
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
In onderstaande e-mailprocedure heeft de fractie van de SP laten weten het verzoek van de heer Eppink te steunen om het rapport van de commissie-Ruys toe te voegen aan de agenda van het commissiedebat Consulaire Zaken en stand van zaken evacuaties Afghanistan van a.s. woensdag 11 oktober. De fracties van VVD, D66 en PvdA hebben laten weten dit verzoek niet te steunen.
 
De fracties van VVD, D66, PvdA en SP hebben laten weten geen steun te geven aan het verzoek van de heer Eppink om de minister van Financiën uit te nodigen voor het commissiedebat Consulaire Zaken en stand van zaken evactuaties Afghanistan.
 
De overige fracties hebben niet gereageerd in de e-mailprocedure.
 
Daarmee is er geen meerderheid voor de voorstellen van de heer Eppink. Dat betekent dat het rapport van de commissie-Ruys niet zal worden toegevoegd aan de agenda van het commissiedebat van a.s. woensdag en dat de minister van Financiën niet zal worden uitgenodigd voor dit debat.

Met vriendelijke groet,
Arjen Westerhoff
griffier van de commissie voor Buitenlandse Zaken/clerk committee on Foreign Affairs