E-mailprocedure : Verzoek Chinese ambassade om gesprek met delegatie Nationaal Volkscongres

De vergadering is geweest

20 september 2023
16:00 uur
UITKOMST
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Op onderstaande e-mailprocedure inzake het verzoek van de ambassade van China voor een gesprek met een delegatie van het Nationaal Volkscongres op woensdagochtend 27 september, is als volgt gereageerd:
 
  • De fracties van VVD en SGP steunen het verzoek;
  • Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dat betekent dat er geen meerderheid is voor het verzoek en dat het gesprek niet zal worden ingepland. De Chinese ambassade zal dienovereenkomstig worden geïnformeerd.
 
-----------------------------------------------------------------------

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Onderstaand treft u een verzoek van de ambassade van China voor een gesprek met een delegatie van het Nationaal Volkscongres op woensdagochtend 27 september. Bijgevoegd vindt u de samenstelling van de Chinese delegatie.
 
Gezien de eerstvolgende procedurevergadering van uw commissie pas op 28 september a.s. plaatsvindt, wordt dit verzoek via een e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
U wordt verzocht uiterlijk woensdag 20 september a.s. om 16.00 uur aan te geven of u kunt instemmen met dit verzoek. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
Indien er een meerderheid is voor het verzoek zal na vaststelling van het tijdstip van het gesprek via de mail deelname worden geïnventariseerd.