E-mailprocedure : E-MAILPROCEDURE - Uitstel commissiedebat China i.v.m. overlap met plenair debat over de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten

De vergadering is geweest

4 april 2023
17:00 uur
UITKOMST

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Op onderstaande e-mailprocedure inzake het voorstel tot uitstel van het commissiedebat China i.v.m. overlap met het plenair debat over de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten, is als volgt gereageerd:
 
  • De fracties van VVD, D66, PVV, CDA, GroenLinks, ChristenUnie, SGP, DENK, Volt en BBB steunen het voorstel om het commissiedebat uit te stellen;
  • Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dat betekent dat het commissiedebat China van morgenavond 19.00-23.00 uur geen doorgang zal vinden en op een nader te bepalen moment opnieuw zal worden ingepland.




Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Door een wijziging in de plenaire agenda is er overlap ontstaan tussen het plenair debat over de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten (gepland op 5 april om 11.00 uur) en het commissiedebat China (gepland op 5 april van 19.00 tot 23.00 uur).
 
U wordt verzocht uiterlijk vanmiddag om 17.00 uur aan te geven of u kunt instemmen* met uitstel van het commissiedebat China, waarbij ik u het volgende in overweging geef:
 
  • De minister van Buitenlandse Zaken heeft aangegeven na afloop van het debat over de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten beschikbaar te zijn voor het commissiedebat China.
  • Naast de minister van Buitenlandse Zaken zijn namens het kabinet ook aanwezig de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de minister van Economische Zaken en Klimaat.
  • Het commissiedebat China is twee keer eerder uitgesteld i.v.m. plenaire overlap en stond in eerste instantie gepland op 20 oktober 2022.