E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] -EUZA- Omzetten commissiedebat Raad Algemene Zaken d.d. 21 maart, gepland op 16 maart naar een schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

14 maart 2023
10:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Aan de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
In opvolging van onderstaande e-mailprocedure geef ik u bij dezen door dat op verzoek van de leden de reactietermijn verlengd wordt naar morgenochtend 14 maart 10.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Jessica Poulino
Adjunct-griffier Europese Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA  Den Haag


 
 
Van: Commissie EU
Verzonden: maandag 13 maart 2023 10:22
Aan: 
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] -EUZA- Omzetten commissiedebat Raad Algemene Zaken d.d. 21 maart, gepland op 16 maart naar een schriftelijk overleg | Gelieve reactie voor maandag 13 maart 17.00 uur
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van de leden Van Wijngaarden (VVD-fractie) en Amhaouch (CDA-fractie) tot het omzetten van het commissiedebat Raad Algemene Zaken d.d. 21 maart gepland op 16 maart a.s. in een schriftelijk overleg.
 
U wordt verzocht per ommegaande, maar uiterlijk hedenmiddag om 17.00 uur, via een bericht ‘allen beantwoorden’ kenbaar te maken of u al dan niet instemt met dit verzoek.
Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst van deze e-mailprocedure. (*)
 
Indien het verzoek wordt gesteund door een meerderheid, zal de inbreng voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op dinsdag 14 maart(morgen) om 18.00 uur.
 
Indien u deze week een tweeminutendebat wenst te voeren met stemmingen dient u morgen bij de Regeling van Werkzaamheden een vooraankondiging te doen.

Met vriendelijke groet,

Jessica Poulino
Adjunct-griffier Europese Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA  Den Haag


 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid: “2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Agendapunten

  1. 1

    [SPOED E-MAILPROCEDURE] -EUZA- Omzetten commissiedebat Raad Algemene Zaken d.d. 21 maart, gepland op 16 maart naar een schriftelijk overleg

    Te behandelen:

    Loading data