E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorlegging nahangprocedure Besluit gebruik meststoffen in verband met de implementatie van het zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn

De vergadering is geweest

18 januari 2023
14:00 uur
Van: Commissie LNV
Verzonden: woensdag 18 januari 2023 14:40
Aan: Commissie LNV
Onderwerp: [RESULTAAT E-MAILPROCEDURE] Voorlegging nahangprocedure Besluit gebruik meststoffen in verband met de implementatie van het zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Het resultaat van onderstaande e-mailprocedure is als volgt:
De fracties van D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en Volt steunen voorstel a) het Besluit tot wijziging van het Besluit gebruik meststoffen in verband met de implementatie van het zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn voor kennisgeving aannemen.
 
De fracties van VVD, CDA, SGP en BBB steunen voorstel b) een inbreng voor een schriftelijk overleg in te plannen op maandag 23 januari om 12:00 uur. Indien dit voorstel een meerderheid krijgt zal de minister worden verzocht geen onomkeerbare stappen te zetten totdat de behandeling van het Besluit tot wijziging is afgerond.
 
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Voorstel b) heeft daarmee de meeste stemmen gekregen. Gelet daarop zal een inbreng voor een schriftelijk overleg worden gepland op maandag 23 januari om 12:00 uur. De minister zal worden verzocht geen onomkeerbare stappen te zetten totdat de behandeling van het Besluit tot wijziging in de Kamer is afgerond.
 
Met vriendelijke groet,
Annemiek Holtjer
Adjunct-griffier
Vaste Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Tweede Kamer der Staten-Generaal

------
Van:
Commissie LNV
Verzonden: maandag 16 januari 2023 13:53
Aan: Commissie LNV <
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Voorlegging nahangprocedure Besluit gebruik meststoffen in verband met de implementatie van het zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn – reactietermijn 18 januari 2023 om 14:00 uur
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Op vrijdag 6 januari 2023 heeft de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het Besluit van 20 december 2022 tot wijziging van het Besluit gebruik meststoffen in verband met de implementatie van het zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn (33037-482) aan uw Kamer aangeboden. De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven nahangprocedure als opgenomen in artikel 92, tweede lid, van de Wet bodembescherming.
 
Gelet op de spoed wordt de inwerkingtreding van het besluit direct na afloop van de in artikel 92, tweede lid, van de Wet bodembescherming genoemde termijn van vier weken beoogd. Hierbij wordt gehouden aan de wettelijke voorgeschreven termijn van 4 weken exclusief recesdagen en daarbij is uitgekomen op 24 januari 2023.
 
Gezien de termijn van de nahangprocedure eindigt voor de eerstvolgende procedurevergadering van deze commissie plaatsvindt op 25 januari 2023 leg ik u namens uw commissievoorzitter de volgende keuze ter besluitvorming voor:
 
  1. Het Besluit tot wijziging van het Besluit gebruik meststoffen in verband met de implementatie van het zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn voor kennisgeving aannemen;
  2. Een inbreng voor een schriftelijk overleg in te plannen op maandag 23 januari om 12:00 uur. Indien dit voorstel een meerderheid krijgt zal de minister worden verzocht geen onomkeerbare stappen te zetten totdat de behandeling van het Besluit tot wijziging is afgerond.
 
U wordt verzocht om uiterlijk woensdag 18 januari om 14:00 uur, middels een allen-beantwoorden, op deze e-mail te laten weten welke optie uw voorkeur geniet.
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.*   
 
Met vriendelijke groet,
Annemiek Holtjer
Adjunct-griffier
Vaste Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
 

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel mbt voorlegging nahangprocedure Besluit gebruik meststoffen in verband met de implementatie van het zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn

    Te behandelen:

    Loading data

    Loading data