E-mailprocedure : E-MAILPROCEDURE - Verzoek gesprek met de Heads of Mission van het Centraal-Amerikaanse Integratiestelsel (SICA) d.d. woensdag 14 december 15.00 - 16.00 - reactietermijn woensdag 7 december om 15.00 uur

De vergadering is geweest

7 december 2022
15:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
 
Op onderstaande e-mailprocedure inzake het verzoek voor een gesprek met de Heads of Mission van het Centraal-Amerikaanse Integratiestelsel (SICA) (bestaande uit Guatemala, Belize, Honduras, El Salvador, Costa Rica, Panama en de Dominicaanse republiek) op woensdag 14 december van 15.00 tot 16.00 aanstaande hebben de leden Brekelmans (VVD) en Van der Plas (BBB) een akkoord gegeven. Hiernaast is er geen reactie ontvangen van de andere Leden.
 
Dat betekent dat er geen meerderheid is voor het verzoek en dat het gesprek geen doorgang zal vinden. De Heads of Mission zullen dienovereenkomstig worden geïnformeerd.
 
Met vriendelijke groet,
Thomas-Jan Koerhuis,
adjunct griffier voor de commissie Buitenlandse Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
Bijgaand stuur ik u een verzoek voor een gesprek met de Heads of Mission van het Centraal-Amerikaanse Integratiestelsel (SICA) (bestaande uit Guatemala, Belize, Honduras, El Salvador, Costa Rica, Panama en de Dominicaanse republiek) op woensdag 14 december van 15.00 tot 16.00 aanstaande. De delegatie zal bestaan uit de volgende deelnemers:
  • Mr. Juan Bautista Durán, Ambassador Dominican Republic
  • Mrs. Carmen María Gallardo de Hernández, Ambassador El Salvador
  • Mr.  Arnoldo Brenes Castro, Ambassador Costa Rica
  • Ms.  Elizabeth Ward Neiman, Ambassador Panamá
  • Mr. Lesther Antonio Ortega Lemus, Minister Counsellor Guatemala, Chargé d´Affairs. a.i.
Gezien de eerstvolgende procedurevergadering van uw commissie pas op 22 december 2022 plaatsvindt, wordt dit verzoek per e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk woensdag 7 december a.s. om 15.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
Indien het verzoek wordt gesteund door een meerderheid, dan zal deze ontvangst plaats kunnen vinden op woensdag 14 december van 15.00 tot 16.00. Deelname zal per e-mail worden geïnventariseerd.
 
Met vriendelijke groet,
Thomas-Jan Koerhuis,
adjunct griffier voor de commissie Buitenlandse Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.