E-mailprocedure : EU: SPOED [e-mailprocedure] verzoek omzetten CD RAZ 13-9 in een Schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

12 september 2022
17:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van de leden Amhaouch (CDA-fractie), Van Wijngaarden (VVD-fractie), Van der Graaf (ChristenUnie-fractie) en Jasper van Dijk (SP-fractie) tot het omzetten van het commissiedebat RAZ op 13 september a.s. in een schriftelijk overleg.
 
U wordt verzocht per ommegaande, maar uiterlijk hedenmiddag om 17.00 uur, via een bericht ‘allen beantwoorden’ kenbaar te maken of u al dan niet instemt met dit verzoek.
 
Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst van deze e-mailprocedure. (*)
 
Indien het verzoek wordt gesteund door een meerderheid, zal de inbreng voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op dinsdag 13 september om 16.30 uur (het aanvangstijdstip van het commissiedebat).
 
Met vriendelijke groet,
 
mw. mr. A.E.A.J. (Brechje) Hessing-Puts ML
Griffier commissie voor Europese Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA  Den Haag
I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid: “2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    EU: SPOED [e-mailprocedure] verzoek omzetten CD RAZ 13-9 in een Schriftelijk overleg

    Te behandelen:

    Loading data