E-mailprocedure : Verzoek van het lid Bisschop (SGP) om op de brief van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) een reactie te vragen van de minister van LNV voor vrijdag 2 september 2022.

De vergadering is geweest

25 augustus 2022
16:00 uur
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties met het voorstel van het lid Bisschop (SGP) ingestemd:
 
  • VVD
  • D66
  • PVV
  • CDA
  • JA21
  • BBB
 
Overigens heeft ook het lid Van Haga (Groep Van Haga) instemmend gereageerd. Deze instemming telt echter op grond van art. 7.20, eerste lid RvO niet mee voor het resultaat. De overige fracties hebben niet gereageerd. Het voorstel is daarmee aangenomen.* Dat betekent dat de minister van LNV gevraagd zal worden om een reactie op de brief van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), waarbij verzocht zal worden deze voor vrijdag 2 september aan de Kamer te sturen.

Met vriendelijke groet,
Sophie Meijer
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 ----
Het lid Bisschop (SGP) stelt voor om, naar aanleiding van bijgevoegde brief van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), een reactie op deze brief te vragen van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en te verzoeken deze reactie voor vrijdag 2 september 2022 naar de Kamer te sturen.
 
Ik verzoek u uiterlijk donderdag 25 augustus 2022 om 16.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
Met vriendelijke groet,
Sophie Meijer
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Bisschop (SGP) om op de brief van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) een reactie te vragen van de minister van LNV voor vrijdag 2 september 2022.

    Te behandelen:

    Loading data