E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Amhaouch tot omzetting CD RAZ d.d. 23 mei naar een SO

De vergadering is geweest

17 mei 2022
12:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU 
Verzonden: maandag 16 mei 2022 11:39
Aan: GC-Commissie-EU 
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Amhaouch tot omzetting CD RAZ d.d. 23 mei naar een SO (svp reactie voor morgen 17 mei 12.00)
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik u het verzoek van lid Amhaouch (CDA) voor om het commissiedebat Raad Algemene Zaken d.d. 23 mei 2022, gepland op dinsdag 17 mei 17.00-19.00 uur om te zetten in een schriftelijk overleg in verband met de late ontvangst van de geannoteerde agenda. Indien uw commissie kan instemmen met dit verzoek zal de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg donderdag 19 mei 10.00 uur worden. Het ministerie zal worden verzocht om de beantwoording van het schriftelijk overleg uiterlijk maandag 23 mei 10.00 uur naar de Kamer te sturen. In dit geval kan dit nog worden betrokken bij het eventuele notaoverleg over de buitengewone Europese Top (waarvoor de e-mailprocedure nog loopt tot morgen 12.00 uur, waarna u spoedig wordt geïnformeerd over de uitkomst).
 
Graag wijs ik u erop dat indien de commissie instemt met dit verzoek, er géén mogelijkheid zal zijn om deze week nog stemmingen in te plannen voor een eventueel Tweeminutendebat over de aanstaande Raad Algemene Zaken.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op dinsdag 17 mei (morgen) om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht).* Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.

Met vriendelijke groet,

Anna de Vrij

Adjunct- griffier
Vaste commissie voor Europese Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA
 | I www.tweedekamer.nl

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Amhaouch tot omzetting CD RAZ d.d. 23 mei naar een SO (svp reactie voor morgen 17 mei 12.00)

    Te behandelen:

    Loading data