E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - notaoverleg buitengewone Europese Raad d.d. 30/31 mei

De vergadering is geweest

17 mei 2022
12:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: donderdag 12 mei 2022 16:09
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - notaoverleg buitengewone Europese Raad d.d. 30/31 mei
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
  
Geachte leden,
 
In de procedurevergadering van vanmorgen is gesproken over het houden van een debat ter voorbereiding van de buitengewone Europese Raad d.d. 30 en 31 mei aanstaande.
 
Er is nogmaals contact opgenomen met de secretariaten van de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken over een ander moment in week 21 om het debat ter voorbereiding van de buitengewone Europese Raad d.d. 30 en 31 mei in te plannen. Dit is wegens buitenlandse werkbezoeken van zowel de minister-president als de minister van Buitenlandse Zaken niet mogelijk.
 
Hierbij leg ik u, in afstemming met uw commissievoorzitter, voor of u kunt instemmen met het houden van een notaoverleg met de minister-president ter voorbereiding van de buitengewone Europese Raad d.d. 30 en 31 op maandag 23 mei 10:15-16:15 uur.
Over de ingediende moties zal dinsdag 24 mei worden gestemd.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op vrijdag 13 mei (morgen) om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht).* Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Met vriendelijke groet,

Adjunct- griffier
Vaste commissie voor Europese Zaken

Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA
www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - notaoverleg buitengewone Europese Raad d.d. 30/31 mei

    Te behandelen:

    Loading data