E-mailprocedure : Verzoek van de commissies EUZA en BUZA van het Oekraïense parlement om een digitaal gesprek

De vergadering is geweest

24 maart 2022
12:00 uur
Aan de leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
In afschrift aan de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
De Commissie voor Integratie van Oekraïne in de EU, en de Commissie Buitenlandse Zaken en Interparlementaire Samenwerking van de Verkhovna Rada (parlement) van Oekraïne verzoekt de commissies Buitenlandse Zaken en Europese Zaken van de Tweede Kamer om een digitaal te gesprek, bij voorkeur te plannen voorafgaand aan de toespraak van president Zelensky op 31 maart 2022. Als gespreksonderwerpen zijn aangedragen: the security situation and the fight against armed aggression by the Russian Federation and issues of Ukraine’s integration into the EU (zie ook de bijlage).
 
Dit digitale gesprek kan waarschijnlijk plaatsvinden op dinsdag 29 maart 2022 van 16.30 tot 17.30 uur. De planning van het gesprek kan nog wijzigen i.v.m. de snel veranderende situatie in Oekraïne.

Graag verneem ik uiterlijk donderdag 24 maart 2022 (morgen) om 12.00 uur of u namens uw fractie dit verzoek om een gesprek  steunt. Dit kan door middel van ‘Allen beantwoorden’. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek is aangenomen. U kunt in uw reactie ook alvast aangeven of u bij dit gesprek aanwezig zal zijn.
 
Met vriendelijke groet,
 
Renée Konings
Adjunct-griffier Vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
Griffier Bouwbegeleidingscommissie
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek commissies voor Europese integratie en Buitenlandse Zaken van Parliament of Ukraine om gesprek over laatste veiligheidsontwikkelingen en integratie van Oekraïne in de EU