E-mailprocedure : Verzoek van het lid Brekelmans (VVD) en verzoek van het lid Dassen (Volt) inzake het commissiedebat RBZ/Strategisch Kompas van 19 januari

De vergadering is geweest

14 januari 2022
10:00 uur
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken:
 
Geachte leden,
 
In de onderstaande emailprocedure over een verzoek van de heer Brekelmans en een ander verzoek van de heer Dassen inzake het voor 19 januari geplande commissiedebat RBZ/Strategisch Kompas, heeft het voorstel van de heer Brekelmans om het commissiedebat te verplaatsen naar donderdag 20 januari de steun van een meerderheid gekregen.
 
Inzake voorstel 1 van de heer Brekelmans om het commissiedebat te verplaatsen naar donderdag 20 januari hebben de fracties van D66, CDA en SP laten weten dit voorstel te steunen. De overige fracties hebben hier geen steun voor kenbaar gemaakt. Daarmee is er een meerderheid voor dit voorstel.
 
Inzake voorstel 2 van de heer Dassen om het commissiedebat om te zetten in een schriftelijk overleg hebben de fracties van de PVV en de SGP laten weten dit voorstel te steunen. De overige fracties hebben hier geen steun voor kenbaar gemaakt. Daarmee is er geen meerderheid voor dit voorstel.
 
De uitkomst van deze emailprocedure is dat het commissiedebat RBZ/Strategisch Kompas zal worden gepland op donderdag 20 januari a.s. Over het precieze tijdstip zult u zo snel mogelijk worden geïnformeerd, nadat duidelijkheid is verkregen over de beschikbaarheid van de minister.
Met vriendelijke groet,
Arjen Westerhoff
griffier van de commissie voor Buitenlandse Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Breukelmans (VVD) en het lid Dassen (Volt) inzake het commissiedebat RBZ/Strategisch Kompas van 19 januari

    Te behandelen:

    Loading data