E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Dassen tot omzetting CD RAZ d.d. 25 januari in SO (svp reactie voor morgen 14 januari 10:00)

De vergadering is geweest

14 januari 2022
10:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: donderdag 13 januari 2022 11:58
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Dassen tot omzetting CD RAZ d.d. 25 januari in SO (svp reactie voor morgen 14 januari 10:00)
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik het u het verzoek van lid Dassen (Volt) voor om het commissiedebat Raad Algemene Zaken d.d. 25 januari 2022, gepland op woensdag 19 januari 18.00-20.00 uur om te zetten in een schriftelijk overleg. Dit in verband met de overlap met het plenaire debat over de regeringsverklaring. Indien uw commissie kan instemmen met dit verzoek zal de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg woensdag 19 januari 12.00 uur worden.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op vrijdag 14 januari (morgen) om 10.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht).* Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
Met vriendelijke groet,

Adjunct- griffier
Vaste commissie voor Europese Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA


*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Dassen, L.A.J.M. (Laurens)  
Verzonden: donderdag 13 januari 2022 11:47
Aan: Commissie EU
Onderwerp: Verzoek e-mailprocedure starten
 
Beste collega’s,
 
Namens de Volt-fractie stuur ik hierbij het verzoek om een e-mailprocedure te starten. We zouden graag het commissiedebat Raad Algemene Zaken van komende woensdag 19 januari omzetten in een schriftelijk overleg, gezien die dag ook het debat over de regeringsverklaring wordt voortgezet.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Leonie Coppes
Politiek assistent Laurens Dassen
Tweede Kamerfractie Volt
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Dassen tot omzetting CD RAZ d.d. 25 januari in SO (svp reactie voor morgen 14 januari 10:00)

    Te behandelen:

    Loading data