E-mailprocedure : Deelname VN-klimaatconferentie van Glasgow (COP26)

De vergadering is geweest

6 april 2021
15:00 uur
Uitkomst: Naar aanleiding van onderstaande e-mailprocedure kan ik u berichten dat er voldoende steun is om deel te nemen aan COP26 van 8 t/m 12 november 2021. In een volgende procedurevergadering zult u een stafnotitie ontvangen over o.m. de verdeelsleutel buitenlandse werkbezoek, reismodaliteiten en de begroting.
 
De volgende fracties steunen het voorstel: VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks en PvdD.
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van: Commissie EZK
Verzonden: donderdag 1 april 2021 10:19
Aan: GC-Commissie-EZK
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Deelname VN-klimaatconferentie van Glasgow (COP26)
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
De VN-klimaatconferentie van Glasgow (COP26) zal van 1 t/m 12 november 2021 plaatsvinden. De COP is de grootste en meest invloedrijke klimaatconferentie ter wereld, waaruit onder andere het Klimaatakkoord van Parijs (2015) is voortgekomen. Een afvaardiging van de commissie heeft afgelopen jaren deel uitgemaakt van de delegatie van de regering naar de COP. De delegatie is doorgaans aanwezig bij het high level segment, ditmaal van 8 t/m 12 november 2021. Gezien de toenemende schaarste aan hotelkamers in Glasgow dient accommodatie in de periode van 8 t/m 12 november zo spoedig mogelijk geregeld te worden. Het is daarom van belang nu al een besluit te nemen over deelname aan COP26.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk dinsdag 6 april 2021 om 15.00 uur te laten weten of u voornemens bent deel te nemen aan COP26 van 8 t/m 12 november 2021 (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht). Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst.*
 
In een volgende procedurevergadering zult u een stafnotitie ontvangen over o.m. de verdeelsleutel buitenlandse werkbezoek, reismodaliteiten en de begroting.
 
Met vriendelijke groet,
Shahenshah Yaqut
Adjunct-griffier vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA
T +(31)625057201 | E s.yaqut@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.