E-mailprocedure : Verzoek van de leden Lodders (VVD), Geurts (CDA) en Bisschop (SGP) om de minister van LNV te verzoeken uiterlijk 24 december aanstaande de al eerder toegezegde brief over de fosfaatindicator inclusief oplossing met de Kamer te delen. Deze brief is toegezegd tijdens het AO Mestbeleid op 4 november 2020 en gaat over de grote veranderingen door de klassenindeling in de fosfaatindicator per 1 januari 2021

De vergadering is geweest

17 december 2020
16:00 uur
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Op onderstaande spoed e-mailprocedure van de leden Lodders (VVD) ), Geurts (CDA) en Bisschop (SGP) om de minister van LNV te verzoeken uiterlijk 24 december aanstaande de al eerder toegezegde brief over de fosfaatindicator inclusief oplossing met de Kamer te delen, hebben de volgende fracties gereageerd:
 
  • PVV
  • D66
  • SP
  • ChristenUnie
 
Al deze fracties hebben ingestemd met het verzoek. Het voorstel is aangenomen.*
 
De minister zal vandaag worden verzocht de eerder toegezegde brief uiterlijk 24 december aanstaande aan de Kamer te sturen.
 
Met vriendelijke groet,
Marianne Verhoev
Adjunct griffier van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (flexibele schil)
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T  06-11807907 | E m.verhoev@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
 
*Toelichting. De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende: 4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 



Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Van de leden Lodders (VVD), Geurts (CDA) en Bisschop (SGP) is het verzoek binnengekomen om de minister van LNV te verzoeken uiterlijk 24 december aanstaande de al eerder toegezegde brief over de fosfaatindicator inclusief oplossing met de Kamer te delen. Deze brief is toegezegd tijdens het AO Mestbeleid op 4 november 2020 en gaat over de grote veranderingen door de klassenindeling in de fosfaatindicator per 1 januari 2021.
 
Hierbij verzoek ik u vriendelijk om uiterlijk donderdag 17 december (vandaag) om 16.00 uur in reactie op deze mail (reply-all) aan te geven of u dit voorstel steunt. Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst. *
 
 
Met vriendelijke groet,
Marianne Verhoev
Adjunct griffier van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (flexibele schil)
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Lodders (VVD), Geurts (CDA) en Bisschop (SGP) om de minister van LNV te verzoeken uiterlijk 24 december aanstaande de al eerder toegezegde brief over de fosfaatindicator inclusief oplossing met de Kamer te delen. Deze brief is toegezegd tijdens het AO Mestbeleid op 4 november 2020 en gaat over de grote veranderingen door de klassenindeling in de fosfaatindicator per 1 januari 2021.

    Te behandelen:

    Loading data