E-mailprocedure : SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel om het algemeen overleg Rechtsstatelijke ontwikkelingen in de EU uit te stellen (svp reageren voor vandaag 17.00 uur)

De vergadering is geweest

15 december 2020
17:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: dinsdag 15 december 2020 12:00
Aan: GC-Commissie-EU
CC: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel om het algemeen overleg Rechtsstatelijke ontwikkelingen in de EU uit te stellen (svp reageren voor vandaag 17.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
In afschrift aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid
 
 
Geachte leden,
 
Vanwege de lockdown worden de Kamercommissies verzocht om geplande  (fysieke) activiteiten die niet spoedeisend zijn uit te stellen.
 
Uw voorzitter stelt in afstemming met de rapporteurs voor om het algemeen overleg Rechtsstatelijke ontwikkelingen in de EU, gepland morgenochtend 16 december, uit te stellen en opnieuw te plannen na de lockdown en vóór het voorjaars- en verkiezingsreces.
 
Graag verneem ik, uiterlijk vandaag 17.00 uur, in reactie op dit e-mailbericht via de knop ‘allen beantwoorden’, of u met dit voorstel kunt instemmen.
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst (*).
 
 
Met hartelijke groet,
 
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag | I www.tweedekamer.nl
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel om het algemeen overleg Rechtsstatelijke ontwikkelingen in de EU uit te stellen (svp reageren voor vandaag 17.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data