E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Algemeen overleg Raad Algemene Zaken handhaven of omzetten in schriftelijk overleg (svp reageren voor maandag 2 november te 13.00 uur)

De vergadering is geweest

2 november 2020
13:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU <cie.eu@tweedekamer.nl>
Verzonden: vrijdag 30 oktober 2020 17:42
Aan: GC-Commissie-EU <GC-Commissie-EU@tweedekamer.nl>
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Algemeen overleg Raad Algemene Zaken handhaven of omzetten in schriftelijk overleg (svp reageren voor maandag 2 november te 13.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
In de procedurevergadering van 1 oktober jl. heeft uw commissie in verband met de coronasituatie besloten om n
a ontvangst van de geannoteerde agenda te inventariseren of u het reeds op dinsdag 3 november geplande algemeen overleg Raad Algemene Zaken wilt handhaven of wilt omzetten in een schriftelijk overleg.
 
De geannoteerde agenda van de volgende Raad Algemene Zaken is zojuist ontvangen (zie hieronder); de overige zaken op de agenda van het algemeen overleg vindt u via deze link in Parlis.
 
Ik verzoek u in reactie op dit e-mailbericht via ‘allen antwoorden’ uiterlijk maandag 2 november a.s. te 13.00 uur kenbaar te maken of u het algemeen overleg Raad Algemene Zaken  wilt handhaven of wilt omzetten in een schriftelijk overleg.
 
NB: Alleen indien een meerderheid zich voor omzetting uitspreekt zal het AO worden omgezet in een SO. Zoniet, dan blijft het AO gehandhaafd conform eerdere besluitvorming.
 
Zo spoedig mogelijk zal ik u informeren over de uitkomst (*).
 
Met hartelijke groet,
 
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Algemeen overleg Raad Algemene Zaken handhaven of omzetten in schriftelijk overleg (svp reageren voor maandag 2 november te 13.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data