E-mailprocedure : Voorstel schriftelijk overleg over de kabinetsappreciatie inzake het Witboek over buitenlandse subsidies op de interne markt

De vergadering is geweest

27 augustus 2020
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Op 21 augustus 2020 heeft de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat de kabinetsappreciatie Commissievoorstel COM(2020) 253 - Witboek over buitenlandse subsidies op de interne markt - (Parlis zaaknummer 2020Z14927) bij de Kamer ingediend.
 
Conform de met de Kamer overeengekomen procedure voor reacties op Witboeken geldt in principe een voorhangprocedure van 30 dagen voor de Kamer om te reageren op deze kabinetsappreciatie.  De deadline voor het indienen van reacties op de consultatie van de Europese Commissie valt echter kort na het reces, op 23 september. De Kamer wordt daarom verzocht voor 15 september op onderhavige brief te reageren. De reactie van de Kamer zal in overweging worden genomen bij de vaststelling van de definitieve kabinetsreactie die na vaststelling aan de Europese Commissie en de Kamer zal worden gestuurd.
 
Tijdens de procedurevergadering van 30 juni 2020 is besloten om zodra de kabinetsappreciatie beschikbaar is, per e-mailprocedure vast te stellen of er behoefte is aan schriftelijk overleg om uw reactie aan het kabinet mee te geven.
 
Gezien het bovenstaande stel ik voor een schriftelijk overleg te voeren, met als inbrengdatum vrijdag 11 september 2020 om 12.00 uur.
 
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 27 augustus 2020 om 16.00 uur of u met dit voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst*. 
 
 
Met vriendelijke groet,
Niels Kruithof

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel schriftelijk overleg over de kabinetsappreciatie inzake het Witboek over buitenlandse subsidies op de interne markt