Gesprek : Gesprek SCP over Toekomst van Europa (via videoverbinding)

De vergadering is geweest

7 september 2020
13:00 - 14:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Herziene convocatie: het gesprek is omgezet in een digitale vergadering.
 

Bijlage

Deelnemers

  • P.H. Omtzigt (CDA)
  • R.A.A. Jetten (D66)
  • A. van Ojik (GroenLinks)
  • A. van den Bosch (VVD)
  • R. Bisschop (SGP)

Agendapunten

  1. 1

    Gesprek met Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP)

    Gesprek met prof. dr. Kim Putters, directeur van het SCP, en dr. Joost Kappelhof, hoofd afdeling Methodologie van het SCP, over de methodologische aspecten van een representatieve publieksconsultatie in het kader van de Conferentie over de toekomst van Europa.

    Als bijdrage aan de Conferentie over de Toekomst van Europa, die vermoedelijk dit najaar van start zal gaan en twee jaar zal duren, zal in Nederland mogelijk een publieksconsultatie worden georganiseerd om de meningen binnen de Nederlandse samenleving over de toekomst van de Europese samenwerking te peilen. Middels dit gesprek kan de commissie zich laten informeren over de wijze waarop een dergelijke consultatie zo representatief mogelijk kan plaatsvinden.

    Het gesprek zal inhoudelijk worden voorbereid door de rapporteurs voor het kennisthema De Conferentie over de Toekomst van Europa, te weten: Anne Mulder (VVD), Omtzigt (CDA) en Jetten (D66).
     
    Kamerleden die willen deelnemen aan de briefing worden verzocht zich aan te melden via cie.eu@tweedekamer.nl waarna ze de inlogcode ontvangen.