E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Schriftelijk overleg over RAZ dd 26 mei (svp reageren vóór vanmiddag 17:00)

De vergadering is geweest

20 mei 2020
17:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU <cie.eu@tweedekamer.nl>
Verzonden: woensdag 20 mei 2020 11:49
Aan: GC-Commissie-EU <GC-Commissie-EU@tweedekamer.nl>
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Schriftelijk overleg over RAZ dd 26 mei (svp reageren vóór vanmiddag 17:00)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Zojuist is de geannoteerde agenda voor de Raad Algemene Zaken dd 26 mei ontvangen. In overleg met uw commissievoorzitter wordt voorgesteld om een schriftelijk overleg te voeren over deze geannoteerde agenda met als inbrengdatum aanstaande vrijdag 22 mei 12:00. Deze RAZ komt in de plaats van de (uitgestelde) RAZ van 12 mei jl. waarvoor eerder een schriftelijk overleg was voorzien.
Ik verzoek u uiterlijk vanmiddag (20 mei) vóór 17.00 uur in reactie op dit e-mailbericht via de knop ‘allen antwoorden’ kenbaar te maken of u met dit voorstel instemt. Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst. (*).
 
Uit de Geannoteerde Agenda blijkt dat de RAZ dd 26 mei zal gaan over een viertal onderwerpen:
 
  • Gedachtewisseling over de vooruitgang die is geboekt bij de coördinatie van de de-escalatiemaatregelen in het kader van de COVID-19 crisis.
  • Gedachtewisseling over het sociaaleconomische herstel van de EU met het oog op het op 27 mei verwachte aangepaste voorstel voor het MFK en het herstelfonds.
  • Mogelijk zal gesproken worden
  • Presentatie van de Commissie over de laatste stand van zaken met betrekking tot de nieuwe jaarlijkse toetsingscyclus voor de rechtsstaat. Zie hiervoor ook de zojuist ontvangen kamerbrief inzake de Nederlandse inzending EU-toetsingscyclus voor de rechtsstaat.
 
Graag wijs ik u op het informatieplatform over de Europese respons op COVID-19 dat dagelijks wordt bijgehouden door de EU-specialisten. In dit informatieplatform vindt u onder andere een overzicht van de exitstrategieën van de lidstaten en informatie over de laatste van stand van zaken betreffende COVID-19 in de verschillende Raadsformaties.
 
Met vriendelijke groet,
 
Adjunct-griffier Europese Zaken // griffier CGVS

Met vriendelijke groet,
 
Adjunct-griffier Europese Zaken // griffier CGVS
Tweede Kamer der Staten-Generaal


*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Schriftelijk overleg over RAZ dd 26 mei (svp reageren vóór vanmiddag 17:00)

    Te behandelen:

    Loading data