E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek om AO Westelijke Balkan dd 9 juni 2020 te annuleren (svp reageren vóór dinsdag 19 mei 15.00 uur)

De vergadering is geweest

19 mei 2020
15:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU <cie.eu@tweedekamer.nl>
Verzonden: donderdag 14 mei 2020 16:31
Aan: GC-Commissie-EU <GC-Commissie-EU@tweedekamer.nl>
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek om AO Westelijke Balkan dd 9 juni 2020 te annuleren (svp reageren vóór dinsdag 19 mei 15.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
In uw procedurevergadering van vanmorgen is gesproken over het reeds geplande algemeen overleg Westelijke Balkan, gepland op dinsdag 9 juni 2020 van 19:30-22:30. Het lid Omtzigt (CDA) stelde met steun van de leden Anne Mulder (VVD) en Bouali (D66) voor om dit algemeen overleg te laten vervallen omdat de Westelijke Balkan al reeds besproken is in het notaoverleg van uw commissie op maandag 4 mei jl. In de procedurevergadering is afgesproken om dit voorstel via e-mailprocedure voor te leggen zodat ook de andere leden zich over dit voorstel kunnen uitspreken.
 
Ik verzoek u uiterlijk dinsdag 19 mei 2020 vóór 15.00 uur in reactie op dit e-mailbericht via de knop ‘allen antwoorden’ kenbaar te maken of u met dit voorstel instemt.
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst. (*).
 
Nb. Indien het voorstel wordt aangenomen zullen de reeds geagendeerde stukken voor het algemeen overleg Westelijke Balkan geagendeerd worden voor het algemeen overleg over de Raad Algemene Zaken dd 16 juni 2020.
 
Met hartelijke groet,
 
Adjunct-griffier Europese Zaken // griffier CGVS
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek om AO Westelijke Balkan dd 9 juni 2020 te annuleren (svp reageren vóór dinsdag 19 mei 15.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data