E-mailprocedure : Voorstel schriftelijk overleg over de kabinetsappreciatie Witboek kunstmatige intelligentie

De vergadering is geweest

28 april 2020
12:00 uur
Leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Op 20 april 2020 heeft de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat de kabinetsappreciatie over Commissievoorstel COM(2020)65 - Witboek over kunstmatige intelligentie - een Europese benadering op basis van excellentie en vertrouwen – (Parlis zaaknummer 2020Z06998) bij de Kamer ingediend. Conform de met de Kamer overeengekomen procedure voor reacties op Witboeken geldt een voorhangprocedure van 30 dagen voor de Kamer om te reageren op deze kabinetsappreciatie. De Kamer wordt verzocht uiterlijk 30 dagen na ontvangst van de kabinetsappreciatie te reageren, te weten uiterlijk op 20 mei 2020. De reactie van de Kamer zal in overweging worden genomen bij de vaststelling van de definitieve kabinetsreactie die na vaststelling aan de Europese Commissie en de Kamer zal worden gestuurd.
 
Op basis van hiervan stel ik voor uw reactie op de kabinetsappreciatie inzake het Witboek kunstmatige intelligentie door middel van een schriftelijk overleg aan het kabinet mee te geven, met als inbrengdatum dinsdag 12 mei 2020 om 14.00 uur.
 
Gaarne verneem ik uiterlijk dinsdag 28 april 2020 om 12.00 uur of u met dit voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst.  
 
 

Dennis Nava

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel schriftelijk overleg over de kabinetsappreciatie inzake het Witboek over kunstmatige intelligentie

    Te behandelen:

    Loading data
  2. 2

    Kabinetsappreciatie Witboek kunstmatige intelligentie

    Te behandelen:

    Loading data