E-mailprocedure : Verzoek van het lid Agnes Mulder inzake inplannen notaoverleg Mijnbouw/Groningen, Klimaat en Energie en videogesprek dhr. Timmermans

De vergadering is geweest

24 april 2020
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
Onderstaand treft u het verzoek van het lid Agnes Mulder (CDA) aan om de volgende activiteiten in te plannen:
 
  1. Notaoverleg Mijnbouw Groningen.
De beantwoording van het eerdere SO wordt in de week na het meireces verwacht.
  1. Notaoverleg Klimaat en Energie.
De beantwoording van het eerdere SO wordt vandaag verwacht, de Urgendaplannen op korte termijn, de beantwoording van de nog te stellen feitelijke vragen SDE++, waterstof en Groen Gas in de eerste week van juni.
  1. Videogesprek Eurocommissaris Timmermans.
 
Indien u instemt met het Notaoverleg Mijnbouw Groningen en/of het Notaoverleg Klimaat en Energie, zal de plenaire griffie worden verzocht om deze activiteiten in te plannen na ontvangst van de genoemde stukken.
 
Indien u instemt met het videogesprek met Eurocommissaris Timmermans, zal in overleg met alle betrokkenen worden gekeken naar de mogelijkheid om dit in te plannen.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vrijdag 24 april 2020 om 16.00 uur te laten weten of u instemt met de voorstellen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst*.
 
Met vriendelijke groet,
Niels Kruithof
Adjunct-griffier
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Agnes Mulder inzake inplannen notaoverleg Mijnbouw/Groningen, Klimaat en Energie en videogesprek dhr. Timmermans

    Te behandelen:

    Loading data