E-mailprocedure : Voorhangprocedure verlenging Garantie ondernemingsfinanciering en Garantstelling gericht op bankgaranties (GO)

De vergadering is geweest

23 april 2020
16:00 uur
Leden en plv leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Op maandag 20 april 2020 heeft de Kamer een brief van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat ontvangen over de Regeling tot wijziging van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies en Regeling openstelling EZK- en LNV-subsidies 2020 in verband met de verlenging van de subsidiemodules Garantie ondernemingsfinanciering en Garantstelling gericht op bankgaranties (GO) en de verlenging van de openstellingsperiode hiervan. De verlenging houdt mede verband met de maatregelen die het kabinet in de brieven van 17 maart  en 7 april 2020  heeft aangekondigd om ondernemingen te ondersteunen gedurende de coronacrisis. Conform artikel 4.10, zevende lid, van de Comptabiliteitswet 2016 legt de staatssecretaris de regeling die strekt tot wijziging van het tijdstip waarop voormelde subsidiemodules vervallen aan u voor (voorhangprocedure). De regeling dient dan niet eerder vastgesteld te worden dan 30 dagen na verzending van deze brief.
 
De staatssecretaris doet een beroep op de mogelijkheid om de recesdagen te doen gelden binnen de 30 dagen van de voorhangprocedure; daarnaast stelt zij zeer op prijs als de Kamer zo spoedig mogelijk uitsluitsel geeft over haar standpunten omtrent de verlenging van de subsidiemodule.
 
Gezien dit verzoek van de staatssecretaris verneem ik gaarne uiterlijk donderdag 23 april om 16 .00 uur of u de verlenging van subsidiemodule GO voor kennisgeving wilt aannemen dan wel een ander procedurevoorstel wenst te doen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst.

 
Met vriendelijke groet,
Dennis Nava

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorhangprocedure verlenging Garantie ondernemingsfinanciering en Garantstelling gericht op bankgaranties (GO)

    Te behandelen:

    Loading data