E-mailprocedure : Voorstel inbrengdatum feitelijke vragen ten behoeve van het verslag inzake de Tweede incidentele suppletoire begroting LNV inzake noodpakket banen en economie (Kamerstuk 35 442) op 28 april 2020 om 12.00 uur

De vergadering is geweest

22 april 2020
10:00 uur
 Gisteren heeft de Kamer de Tweede incidentele suppletoire begroting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit inzake het Noodpakket banen en economie ontvangen (Kamerstuk 35442).
 
Deze Tweede incidentele suppletoire begroting betreft een regeling voor visserij- en aquacultuurbedrijven die kampen met liquiditeitsproblemen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Het kabinet heeft besloten dat zij gebruik kunnen maken van een tijdelijke verruiming van de regeling Borgstelling MKB-Landbouwkredieten voor tijdelijke kredietfaciliteiten. Het gaat om een totaalbedrag van € 3,5 miljoen. Deze incidentele suppletoire begroting heeft een spoedeisend karakter daar de genoemde regeling reeds is gepubliceerd.
 
Na overleg met commissievoorzitter Kuiken doe ik u hierbij het voorstel om de inbrengdatum ten behoeve het verslag vast te stellen op dinsdag 28 april, 12.00 uur. Het ministerie van LNV zal worden verzocht te antwoorden op woensdag 6 mei, 16.00 uur.
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen, 22 april, om 10.00 uur middels een allen beantwoorden op deze e-mail (cie.lnv@tweedekamer.nl) door te geven of u kunt instemmen met dit voorstel.
 
Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
NB In de eerste helft van mei zal door het ministerie van LNV een nieuwe incidentele suppletoire begroting worden verzonden naar de Kamer, die zal gaan over de regeling voor de sierteelthouders en de frietaardappeltelers waarmee een bedrag van € 650 miljoen is gemoeid. 
 
Met vriendelijke groet,
Janne Rijkers
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) voor het jaar 2020 (Tweede incidentele suppletoire begroting inzake Noodpakket banen en economie)

    Te behandelen:

    Loading data