E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel voor schriftelijk overleg Raad Algemene Zaken en Europese Raad (svp reageren vóór vandaag 11.00 uur)

De vergadering is geweest

17 april 2020
11:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: vrijdag 17 april 2020 10:02
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel voor schriftelijk overleg Raad Algemene Zaken en Europese Raad (svp reageren vóór vandaag 11.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
In de procedurevergadering eerder deze week heeft u besloten om een geannoteerde agenda annex stand-van-zakenbrief van het kabinet te vragen over de videoconferenties van de Europese Raad en Raad Algemene Zaken van volgende week, en naar aanleiding daarvan via spoed-e-mailprocedure te beslissen over de voorbereiding van deze Europese bijeenkomsten door de Kamer. Deze brief is zojuist ontvangen (zie Parlisbericht onder aan deze mail).
Op uw verzoek is ook navraag gedaan naar de mogelijkheid van overleg met het kabinet in de Kamer: een mondeling overleg is niet onmogelijk op woensdagochtend 22 april maar geniet niet de voorkeur van de commissievoorzitter gezien de bezetting in de Kamer met een rondetafelgesprek en technische briefing op hetzelfde moment.
 
Voorstel:
 
Gelet op het vorenstaande stelt uw commissievoorzitter voor om een schriftelijk overleg met de minister van Buitenlandse Zaken te plannen, met als inbrengtermijn vrijdag 17 april (vandaag) om 16.00 uur.
Beantwoording op dinsdag 21 april te ontvangen (geen mogelijkheid tot plenaire afronding).
 
Ik verzoek u uiterlijk  vandaag te 11.00 uur via ‘allen antwoorden’ kenbaar te maken of u kunt instemmen met dit voorstel.
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure (*).
 
Met hartelijke groet,
 
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
 
 
* Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Van: Parlis
Verzonden: vrijdag 17 april 2020 09:37
Onderwerp: GP-EU,GP-Alle leden,GP-BuZa,GP-VWS - Geannoteerde agenda videoconferentie van de leden van de Europese Raad op 23 april 2020 en de videoconferentie van de leden van de Raad Algemene Zaken inzake COVID 19
 
Bijgevoegd een of meer documenten die u ter kennisneming worden toegezonden:De behandeling van dit document (of documenten) kunt u via de zaak 2020Z06907 volgen.
Een overzicht van meer documenten die vandaag of eerder bij de Griffie plenair zijn ontvangen, vindt u in Parlis: nieuwe documenten
Dit bericht is verzonden door Parlis. Het bericht is geautomatiseerd vervaardigd, u kunt het daarom niet beantwoorden.

Indien u vragen of opmerkingen heeft naar aanleiding van dit bericht, verzoeken wij u contact op te nemen met de afdeling Griffie plenair of de betreffende commissie.

De distributielijsten van Parlis worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Indien u desondanks van mening bent dat u ten onrechte op deze lijsten terecht bent gekomen, of indien u deze mail in het vervolg niet meer wenst te ontva

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel voor schriftelijk overleg Raad Algemene Zaken en Europese Raad (svp reageren vóór vandaag 11.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data