E-mailprocedure : Verzoek van de VVD-fractie om de brief d.d. 3 juni 2019 van de minister van Financiën inzake de bancaire dienstverlening BES toe te voegen aan het AO Bonaire, Sint Eustatius en Saba van 13 juni aanstaande. De aanwezigheid van de minister van Financiën is wat de VVD-fractie betreft niet noodzakelijk. Naar verwachting zal de commissie Financiën de brief morgen tijdens de procedurevergadering ter behandeling overdragen aan de commissie KR.

De vergadering is geweest

5 juni 2019
12:00 uur
Van: Lange de Tim
Verzonden: woensdag 5 juni 2019 13:24
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: UITKOMST E-MAILPROCEDURE: Toevoegen brief MinFin bancaire dienstverlening BES aan AO KR
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties,
 
Het onderstaande voorstel van de fractie van de VVD wordt gesteund door de fracties van CDA, GroenLinks en SP, zodat het voorstel is aangenomen.
De desbetreffende brief zal worden geagendeerd voor het AO Kr van 13 juni aanstaande.
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange

Plaatsvervangend Griffier
griffier commissies Defensie en Koninkrijksrelaties
Tweede Kamer der Staten-Generaal



Van: Lange de Tim
Verzonden: dinsdag 4 juni 2019 11:38
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: E-MAILPROCEDURE: Toevoegen brief MinFin bancaire dienstverlening BES aan AO KR
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties,
 
De fractie van de VVD doet het voorstel om de brief d.d. 3 juni 2019 van de minister van Financiën inzake de bancaire dienstverlening BES toe te voegen aan het AO Bonaire, Sint Eustatius en Saba van 13 juni aanstaande. De aanwezigheid van de minister van Financiën is wat de VVD-fractie betreft niet noodzakelijk. Naar verwachting zal de commissie Financiën de brief morgen tijdens de procedurevergadering ter behandeling overdragen aan uw commissie.
 
Ik verzoek u uiterlijk morgen (woensdag 5 juni a.s.) om 12.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met dit voorstel. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure*.
 
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange

Plaatsvervangend Griffier
griffier commissies Defensie en Koninkrijksrelaties
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de VVD-fractie om de brief d.d. 3 juni 2019 van de minister van Financiën inzake de bancaire dienstverlening BES toe te voegen aan het AO Bonaire, Sint Eustatius en Saba van 13 juni aanstaande. De aanwezigheid van de minister van Financiën is wat de VVD-fractie betreft niet noodzakelijk. Naar verwachting zal de commissie Financiën de brief morgen tijdens de procedurevergadering ter behandeling overdragen aan uw commissie.

    Te behandelen:

    Loading data