E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Wörsdörfer (VVD) om namens de commissie uitstel van de plenaire behandeling van de Machtigingswet oprichting Invest-NL (TK 35123) te vragen

De vergadering is geweest

17 april 2019
10:00 uur
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Van het lid Wörsdörfer (VVD) is mede namens de fracties CDA en D66 het onderstaande verzoek binnengekomen om namens de vaste commissie voor EZK uitstel te vragen van de plenaire behandeling van de Machtigingswet oprichting Invest-NL (TK 35123) en te verzoeken de plenaire behandeling (kort) na het AO Ondernemen en bedrijfsfinanciering van 24 april 2019 opnieuw in te plannen. De plenaire behandeling van de Machtigingswet oprichting Invest-NL is nu nog voorzien op a.s. donderdag 18 april 2019 om 15.30 uur.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk woensdag 17 april 2019 om 10.00 uur te laten weten of u met dit voorstel instemt (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst*.
 
Met vriendelijke groet,
Niels Kruithof
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Van: Wörsdörfer, M.
Verzonden: dinsdag 16 april 2019 14:48
Aan: Commissie EZK
CC: Sjoerdsma, S.; Amhaouch, M.; Veldman, H.; Kruithof, N.; Nava D.
Onderwerp: Planning AO en Wetsvoorstel InvestNL
 
Beste Niels,
 
Namens collega’s van het CDA en D66 de volgende vraag. Volgende week staat het Algemeen Overleg Ondernemen en bedrijfsfinanciering gepland. Belangrijk onderwerp is daarbij de financieringsmonitor en evaluaties diverse financieringsinstrumenten, waaronder Dutch Venture Initiative (I en II) en de Groeifaciliteit. Deze worden volgens het wetsvoorstel Machtingswet InvestNL opgenomen onder InvestNL. Het lijkt logisch eerst met elkaar te spreken over de evaluatie van deze instrumenten alvorens over het genoemde wetsvoorstel te spreken. Daarom het voorstel aan de collega’s om de Commissie te laten voorstellen om akkoord te gaan met het verzoek om behandeling van het wetsvoorstel te plannen (kort) na het AO Ondernemen en bedrijfsfinanciering, zodat alle aspecten van de financieringsinstrumenten daar ten volle bediscussieerd kunnen worden.
 
Hartelijke groet,
 
Martin Wörsdörfer
 
Lid VVD Tweede Kamer-fractie
Woordvoerder Economische Zaken | Ondernemers, MKB, Consumenten, Digitalisering en Regeldruk
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Wörsdörfer (VVD) om namens de commissie uitstel van de plenaire behandeling van de Machtigingswet oprichting Invest-NL (TK 35123) te vragen

    Te behandelen:

    Loading data