E-mailprocedure : E-MAILPROCEDURE] EUZA - Algemeen overleg Informele Cohesieraad omzetten in schriftelijk overleg (svp reactie uiterlijk vrijdag 5 april te 12.00 uur)

De vergadering is geweest

5 april 2019
12:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: donderdag 4 april 2019 16:48
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Algemeen overleg Informele Cohesieraad omzetten in schriftelijk overleg (svp reactie uiterlijk vrijdag 5 april te 12.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
 
Geachte leden,

In de procedurevergadering van vanmiddag heeft het lid Anne Mulder (VVD) voorgesteld om het algemeen overleg Informele Cohesieraad, gepland op aanstaande dinsdag 9 april, om te zetten in een schriftelijk overleg.
Conform het besluit in de procedurevergadering leg ik dit voorstel hierbij schriftelijk aan u voor.
 
Ik verzoek u om uiterlijk morgen (vrijdag) 5 april te 12.00 uur uw reactie via de knop ‘allen antwoorden’ kenbaar te maken op het voorstel om het algemeen overleg om te zetten in een schriftelijk overleg, met als inbrengtermijn maandag 8 april te 15.00 uur.
 
Zo spoedig mogelijk zal ik u informeren over de uitkomst van deze procedure. (*)
 
Indien het algemeen overleg wordt omgezet in een schriftelijk overleg, zal de staatssecretaris van EZK verzocht worden om de beantwoording uiterlijk woensdag 10 april aan de Kamer toe te zenden, zodat de Kamer de mogelijkheid behoudt om desgewenst op donderdag 11 april een VSO met stemmingen in te plannen.
 
Met hartelijke groet,
 
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-MAILPROCEDURE] EUZA - Algemeen overleg Informele Cohesieraad omzetten in schriftelijk overleg (svp reactie uiterlijk vrijdag 5 april te 12.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data