E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Josef Janning, afdelingshoofd Berlijn ECFR ontvangen in bijzondere procedure

De vergadering is geweest

28 januari 2019
12:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: vrijdag 25 januari 2019 12:02
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Josef Janning, afdelingshoofd Berlijn ECFR ontvangen in bijzondere procedure (svp reageren uiterlijk maandag 28 januari 12.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Van de leden Anne Mulder (VVD) en Leijten (SP) is onderstaand voorstel ontvangen om de heer Josef Janning, afdelingshoofd Berlijn en senior policy fellow voor de European Council of Foreign Relations (ECFR) te ontvangen in bijzondere procedure op woensdag 30 januari 14:30-15:30.
 
De heer Josef Janning zal tijdens de ambassadeursconferentie de EU Coalition Explorer van ECFR aan de Nederlandse ambassadeurs presenteren. Hij heeft aangeboden diezelfde EU Coalition Explorer te presenteren en toe te lichten aan de leden van de commissie Europese Zaken.
 
Uw commissie heeft in de procedurevergadering op 20 december 2018 het onderwerp van Nederlandse belangenbehartiging in de EU te continueren op de jaarplanning kennisversterking Europese Zaken 2019.
 
Ik verzoek u om in reactie op dit e-mailbericht via de knop ‘allen antwoorden’ uiterlijk maandag (28 januari) om 12.00 uur uw reactie op dit voorstel om de heer Josef Janning te ontvangen kenbaar te maken en aan te geven of u aanwezig kunt zijn.
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure. (*)
 
Met vriendelijke groet,
 
Adjunct-griffier Europese Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
  
* Toelichting
 
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Verzonden: donderdag 24 januari 2019 16:47
CC: Commissie EU
Onderwerp: Bijzondere procedure ECFR
Urgentie: Hoog

Voorstel
 
Volgende week presenteert Josef Janning, afdelingshoofd Berlijn en senior policy fellow voor de European Council of Foreign Relations (ECFR), de EU Coalition Explorer van ECFR aan onze ambassadeurs. Hij heeft ook aangeboden diezelfde EU Coalition Explorer te presenteren en toe te lichten aan onze Commissie Europese Zaken. Hij zit dit kunnen doen op woensdag 30 januari 14:30-16:00.  Wat vinden jullie?
 
Met vriendelijke groet,
Kind regards, 
  
Medewerker van Anne Mulder | Assistant to Anne Mulder
Woordvoerder Europa | Spokesperson European Affairs
Voorzitter Commissie Financiën | Chairman Finance Committee
Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal | Member of the House of Representatives
Volkspartij voor Vrijheid en Democratie | People's Party for Freedom and Democracy
 

 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Josef Janning, afdelingshoofd Berlijn ECFR ontvangen in bijzondere procedure (svp reageren uiterlijk maandag 28 januari 12.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data