E-mailprocedure : Verzoek van het lid Özütok om kort na ontvangst van de door de staatssecretaris van BZK toegezegde brief over zijn recente bezoek aan Bonaire, Sint Maarten en Sint Eustatius (waarin hij o.m. nader in zal gaan op de totstandkoming van het Bestuursakkoord Bonaire) een AO over het Bestuursakkoord Bonaire te plannen.

De vergadering is geweest

22 november 2018
11:00 uur
Van: Commissie Koninkrijksrelaties
Verzonden: dinsdag 20 november 2018 17:24
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: E MAILPROCEDURE: verzoek inplannen AO Bestuursakkoord Bonaire
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties,
 
Het lid Özütok doet onderstaand het verzoek om kort na ontvangst van de door de staatssecretaris van BZK toegezegde brief over zijn recente bezoek aan Bonaire, Sint Maarten en Sint Eustatius (waarin hij o.m. nader in zal gaan op de totstandkoming van het Bestuursakkoord Bonaire) een AO over het Bestuursakkoord Bonaire te plannen.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk donderdag 22 november 2018  om 11:00 uur te laten weten of u met het voorstel van het lid Özütok kunt instemmen. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange

Plaatsvervangend Griffier
griffier commissies Defensie en Koninkrijksrelaties
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
 
 
Den Haag, 20 november 2018
 
Onderwerp: schriftelijk verzoek inplannen AO
 
Geachte Voorzitter, beste collega’s,
 
Vorige week vrijdag ontvingen we een afschrift van het bestuursakkoord Bonaire 2018 – 2022. In zijn aanbiedingsbrief belooft staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een nog te ontvangen brief over zijn bezoek aan Bonaire, Sint Maarten en Sint Eustatius nader in te gaan op de totstandkoming van het Bestuursakkoord. Ik wil jullie vragen om in te stemmen met mijn verzoek om snel na ontvangst van deze brief een Algemeen Overleg in te plannen over het bestuursakkoord Bonaire. Alvast hartelijk dank voor jullie instemming.
 
Vriendelijke groet,
 
Nevin Özütok
Tweede-Kamerlid GroenLinks
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Özütok om kort na ontvangst van de door de staatssecretaris van BZK toegezegde brief over zijn recente bezoek aan Bonaire, Sint Maarten en Sint Eustatius (waarin hij o.m. nader in zal gaan op de totstandkoming van het Bestuursakkoord Bonaire) een AO over het Bestuursakkoord Bonaire te plannen.

    Te behandelen:

    Loading data