E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek openbaarmaking (delen van) voorbereiding Brexit presentatie (svp reageren voor vandaag 12.30 uur)

De vergadering is geweest

11 oktober 2018
12:30 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: donderdag 11 oktober 2018 10:20
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek openbaarmaking (delen van) voorbereiding Brexit presentatie (svp reageren voor vandaag 12.30 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
 
Geachte leden,
 
Van het lid Omtzigt (CDA) is het onderstaande voorstel ontvangen om de minister van Buitenlandse Zaken te verzoeken om de delen van de presentatie over de Brexit-voorbereidingen die openbaar gemaakt kunnen worden openbaar aan de Kamer toe te zenden.
Deze presentatie is gegeven tijdens de besloten technische briefing gisteren.

Ik verzoek u om uiterlijk vandaag 12.30 uur uw reactie op dit voorstel kenbaar te maken.
Indien het voorstel wordt aangenomen (*) zal het verzoek namens de commissie nog voor aanvang van het algemeen overleg Raad Algemene Zaken aan de minister worden doorgeleid.
 
Met hartelijke groet,
 
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

VOORSTEL 

Geachte griffier,

Gisteren hebben we een uitstekende presentatie gehad over de voorbereidingen op de Brexit
Graag zou ik bij deze het verzoek willen doen om de delen van de presentatie die openbaar gemaakt kunnen worden openbaar aan de Kamer te doen toekomen.
Zou je dit verzoek aan de commissie willen voorleggen?

Vriendelijke groet,
 
Pieter Omtzigt
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek openbaarmaking (delen van) voorbereiding Brexit presentatie (svp reageren voor vandaag 12.30 uur)

    Te behandelen:

    Loading data