E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek om kabinetsreactie inzake WRR-rapport 'Europese variaties' (svp reactie voor donderdag 6 september te 16.00 uur)

De vergadering is geweest

6 september 2018
16:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Aan de (plaatsvervangende) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
 
Geachte leden,

Hierbij leg ik het onderstaande voorstel van het lid Leijten (SP) aan u voor om de minister van Buitenlandse Zaken te verzoeken om een kabinetsreactie inzake het gisteren gepubliceerde rapport “Europese variaties” van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.
 
Ik verzoek u om via de knop ‘allen antwoorden’ uiterlijk morgen (donderdag) 6 september te 16.00 uur uw reactie op dit voorstel kenbaar te maken.
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure. (*)
Met hartelijke groet,
 
Jeffrey van Haaster

Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal

  
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Leijten R.M.
Verzonden: woensdag 5 september 2018 12:51
Aan: Commissie EU
CC: Beukema, J.
Onderwerp: Verzoek om kabinetsreactie
 
Beste griffier,
 
Nu de procedure vergadering van morgen is vervallen, zou ik graag via de digitale weg aan de collega’s willen voorstellen om een kabinetsreactie te vragen op het rapport “Europese variaties” van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (https://www.wrr.nl/publicaties/rapporten/2018/09/04/europese-variaties).
 
Zou u dit verzoek via een e-mailprocedure willen voorleggen?
Met vriendelijke groet,
 
Renske Leijten
Tweede Kamerlid Financiën en Europa
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek om kabinetsreactie inzake WRR-rapport 'Europese variaties' (svp reactie voor donderdag 6 september te 16.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data