E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel mbt uitwerking van deel B van het voorgenomen onderzoek naar Nederlandse belangenbehartiging in de EU (svp reageren voor donderdag 28 juni om 16.00 uur)

De vergadering is geweest

28 juni 2018
16:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: woensdag 27 juni 2018 12:33
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel mbt uitwerking van deel B van het voorgenomen onderzoek naar Nederlandse belangenbehartiging in de EU (svp reageren voor donderdag 28 juni om 16.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
 
Geachte leden,
 
In de procedurevergadering van donderdag jongstleden is het voorstel behandeld inzake de uitwerking van deel B van het voorgenomen onderzoek naar Nederlandse belangenbehartiging in de EU.  Dit voorstel vloeit voort uit de Jaarplanning versterking kennispositie 2018 van de commissie Europese Zaken en is voorbereid door een voorbereidingsgroep bestaande uit de leden Anne Mulder (VVD) en Leijten (SP).
 
Het voorstel, bestaande uit vier beslispunten, treft u in deze stafnotitie aan.
 
In deze procedurevergadering is nog geen besluit genomen over dit voorstel; gelet op de krappe tijdsplanning bij eventuele aanname van het voorstel voor de uitvoering van het besluit, alsmede het naderende zomerreces, is de mogelijkheid opengelaten om het voorstel via e-mailprocedure aan de commissie voor te leggen.  
 
Op verzoek van de voorzitter leg ik het voorstel van de voorbereidingsgroep hierbij ter besluitvorming aan u voor (*).
 
U wordt verzocht om uiterlijk morgen (donderdag) 28 juni om 16.00 uur in reactie op dit bericht via ‘allen antwoorden’ aan te geven of u voor dit voorstel of tegen dit voorstel bent.
 
Alle fracties/woordvoerders worden verzocht hun reactie kenbaar te maken. Indien zich geen Kamermeerderheid voor of tegen het voorstel heeft afgetekend, of indien een fractie (hernieuwde) bespreking van het voorstel in de procedurevergadering wenst, zal de notitie ter bespreking en besluitvorming geagendeerd worden voor de procedurevergadering van donderdag 5 juli a.s.
 
Met hartelijke groeten,
 
Jeffrey van Haaster
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel mbt uitwerking van deel B van het voorgenomen onderzoek naar Nederlandse belangenbehartiging in de EU (svp reageren voor donderdag 28 juni om 16.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data