Debat geweest
5 april 2018 | 13:00 - 16:30
Hoorzitting / rondetafelgesprek

'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'

Hoorzitting / rondetafelgesprek: "'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'"Deze vergadering is geweest

Bijlagen

Convocatie commissieactiviteit
Herziene convocatie rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' op 5 april 2018; namen toegevoegd

Deelnemers


Agendapunten

1
'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'

Details

Blok 1: Duurzaam en gezond voedselbeleid (13.00-13.40 uur)
  1. Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli): presentatie ‘Duurzaam en Gezond. Samen naar een houdbaar voedselsysteem’
  2. Planbureau voor de Leefomgeving (PBL): presentatie ‘Voedsel in Nederland’
 
Blok 2: Voedselconsumptie vanuit gedragsperspectief: Duurzame en gezonde  keuzes (13.45-14.45 uur)
  1. Dhr. Dagevos, Wageningen University & Research
  2. Dhr. Spaargaren, Wageningen University & Research
  3. Dhr. Baan, expert voedsel en gezondheid, eigenaar Koppert Cress
  4. Dhr. Joosten, kinderarts ErasmusMC, voorzitter van de stichting “Food for a Better Life Style”
  5. Mw. Poelman, Universiteit Utrecht
 
Blok 3: De keten: voedsel in relatie tot landbouw (14.55 – 15.30 uur)
  1. Dhr. Simons, CEO New Foresight
  2. Dhr. Lageweg, transitiecoalitie voedsel, landbouw en gezondheid
  3. Dhr. Lohman, Aeres Hogeschool Almere, mede-oprichter Food Hub (NL)
 
Blok 4: Korte ketens: over verspilling en de relatie tussen de boer en burger  (15.40 – 16.30 uur)
  1. Dhr. Timmermans, Wageningen University & Research
  2. Mw. Engelen, , mede-oprichter Kromkommer
  3. Dhr. van der Schans, Wageningen University & Research
  4. Dhr. Maijers, Hogeschool Inholland


 
2
Position papers genodigden

Te behandelen:

3
Position papers toegezonden op uitnodiging van de commissie

Details

 De volgende partijen zijn uitgenodigd een een posititon paper aan te leveren:
- Kees Aarts (oprichter Protix, specifiek World Economic Forum)
- CBL
- Peter van Dijken, Director Healthy Living bij TNO
- Stichting Doen
- FNLI
- Green Protein Alliance
- Groente- en Fruithuis
- Karine Hoenderdos (Diëtist en journalist)
- Keer diabetes om
- Leon Meijer, wethouder Voedsel te Ede
- LTO
- NAJK
- Petitie Voedselonderwijs
- Henk Renting, Programma manager Voedsel op de stedelijke agenda
- Verspillingsfabriek
- Voedingscentrum (Corné van Dooren, kennisspecialist duurzaam eten)
- Slow Food Youth Network

Te behandelen: