Rondetafelgesprek : 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'
De vergadering is geweest
                              5 april 2018
13:00 - 16:30 uur
          
                      13:00 - 16:30 uur
                              Locatie:
                Groen van Prinstererzaal
              
                                                
Commissie: Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (2017-2024)
          
          
          
                      Commissie: Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (2017-2024)
Bijlage
Deelnemers
- 
              
                  Voorzitter
A.H. Kuiken (PvdA) - 
              
                  T.C. de Groot (D66)
 - 
              
                  F.W. Futselaar (SP)
 - 
              
                  E. Ouwehand (PvdD)
 - 
              
                  A. Weverling (VVD)
 - 
              
                  H.J. Grashoff (GroenLinks)
 - 
              
                  R.K. Dik-Faber (ChristenUnie)
 - 
              
                  B. Madlener (PVV)
 - 
              
                  C.M. van Brenk (50PLUS)
 - 
              
                  W.J. Moorlag (PvdA)
 
Agendapunten
- 
          
          1
'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'
Blok 1: Duurzaam en gezond voedselbeleid (13.00-13.40 uur)- Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli): presentatie ‘Duurzaam en Gezond. Samen naar een houdbaar voedselsysteem’
 - Planbureau voor de Leefomgeving (PBL): presentatie ‘Voedsel in Nederland’
 
Blok 2: Voedselconsumptie vanuit gedragsperspectief: Duurzame en gezonde keuzes (13.45-14.45 uur)- Dhr. Dagevos, Wageningen University & Research
 - Dhr. Spaargaren, Wageningen University & Research
 - Dhr. Baan, expert voedsel en gezondheid, eigenaar Koppert Cress
 - Dhr. Joosten, kinderarts ErasmusMC, voorzitter van de stichting “Food for a Better Life Style”
 - Mw. Poelman, Universiteit Utrecht
 
Blok 3: De keten: voedsel in relatie tot landbouw (14.55 – 15.30 uur)- Dhr. Simons, CEO New Foresight
 - Dhr. Lageweg, transitiecoalitie voedsel, landbouw en gezondheid
 - Dhr. Lohman, Aeres Hogeschool Almere, mede-oprichter Food Hub (NL)
 
Blok 4: Korte ketens: over verspilling en de relatie tussen de boer en burger (15.40 – 16.30 uur)- Dhr. Timmermans, Wageningen University & Research
 - Mw. Engelen, , mede-oprichter Kromkommer
 - Dhr. van der Schans, Wageningen University & Research
 - Dhr. Maijers, Hogeschool Inholland
 
 - 
          
          2
Position papers genodigden
Te behandelen:
Loading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading data - 
          
          3
Position papers toegezonden op uitnodiging van de commissie
De volgende partijen zijn uitgenodigd een een posititon paper aan te leveren:
- Kees Aarts (oprichter Protix, specifiek World Economic Forum)
- CBL
- Peter van Dijken, Director Healthy Living bij TNO
- Stichting Doen
- FNLI
- Green Protein Alliance
- Groente- en Fruithuis
- Karine Hoenderdos (Diëtist en journalist)
- Keer diabetes om
- Leon Meijer, wethouder Voedsel te Ede
- LTO
- NAJK
- Petitie Voedselonderwijs
- Henk Renting, Programma manager Voedsel op de stedelijke agenda
- Verspillingsfabriek
- Voedingscentrum (Corné van Dooren, kennisspecialist duurzaam eten)
- Slow Food Youth NetworkTe behandelen:
Loading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading dataLoading data