Rondetafelgesprek
'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'
Rondetafelgesprek: "'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'"Deze vergadering is geweest5 april 2018
13:00 - 16:30 uur
Locatie: Groen van Prinstererzaal
Commissie: Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bijlagen
Convocatie commissieactiviteit
Download Herziene convocatie rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'
op 5 april 2018; namen toegevoegd
Deelnemers
Voorzitter
A.H. Kuiken (PvdA)
A.H. Kuiken (PvdA)
T.C. de Groot
(D66)
F.W. Futselaar
(SP)
E. Ouwehand
(PvdD)
A. Weverling
(VVD)
H.J. Grashoff
(GroenLinks)
R.K. Dik-Faber
(ChristenUnie)
B. Madlener
(PVV)
C.M. van Brenk
(50PLUS)
W.J. Moorlag
(PvdA)
Agendapunten
1
'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'
Details
Blok 1: Duurzaam en gezond voedselbeleid (13.00-13.40 uur)
Blok 2: Voedselconsumptie vanuit gedragsperspectief: Duurzame en gezonde keuzes (13.45-14.45 uur)
Blok 3: De keten: voedsel in relatie tot landbouw (14.55 – 15.30 uur)
Blok 4: Korte ketens: over verspilling en de relatie tussen de boer en burger (15.40 – 16.30 uur)
- Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli): presentatie ‘Duurzaam en Gezond. Samen naar een houdbaar voedselsysteem’
- Planbureau voor de Leefomgeving (PBL): presentatie ‘Voedsel in Nederland’
Blok 2: Voedselconsumptie vanuit gedragsperspectief: Duurzame en gezonde keuzes (13.45-14.45 uur)
- Dhr. Dagevos, Wageningen University & Research
- Dhr. Spaargaren, Wageningen University & Research
- Dhr. Baan, expert voedsel en gezondheid, eigenaar Koppert Cress
- Dhr. Joosten, kinderarts ErasmusMC, voorzitter van de stichting “Food for a Better Life Style”
- Mw. Poelman, Universiteit Utrecht
Blok 3: De keten: voedsel in relatie tot landbouw (14.55 – 15.30 uur)
- Dhr. Simons, CEO New Foresight
- Dhr. Lageweg, transitiecoalitie voedsel, landbouw en gezondheid
- Dhr. Lohman, Aeres Hogeschool Almere, mede-oprichter Food Hub (NL)
Blok 4: Korte ketens: over verspilling en de relatie tussen de boer en burger (15.40 – 16.30 uur)
- Dhr. Timmermans, Wageningen University & Research
- Mw. Engelen, , mede-oprichter Kromkommer
- Dhr. van der Schans, Wageningen University & Research
- Dhr. Maijers, Hogeschool Inholland
2
Position papers genodigden
Te behandelen:
2018Z05643 Position paper d.d. 28 maart 2018 - Position paper PBL t.b.v. hoorzitting/rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
2018Z05549 Position paper d.d. 28 maart 2018 - Position paper H. Dagevos t.b.v. hoorzitting/rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
2018Z05641 Position paper d.d. 28 maart 2018 - Position paper G. Spaargaren t.b.v. 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
2018Z05715 Position paper d.d. 29 maart 2018 - Position paper Koppert Cress t.b.v. hoorzitting/rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
2018Z05644 Position paper d.d. 28 maart 2018 - Position paper K. Joosten t.b.v. hoorzitting/rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
2018Z05723 Position paper d.d. 29 maart 2018 - Position paper M. Poelman t.b.v. hoorzitting/rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
2018Z05721 Position paper d.d. 29 maart 2018 - Position paper NewForesight t.b.v. hoorzitting/rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
2018Z05722 Position paper d.d. 29 maart 2018 - Position paper Food Hub t.b.v. hoorzitting/rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
2018Z05724 Position paper d.d. 29 maart 2018 - Position paper Transitiecoalitie Voedsel t.b.v. hoorzitting/rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
2018Z05719 Position paper d.d. 29 maart 2018 - Position paper T. Timmermans t.b.v. hoorzitting/rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
2018Z05448 Position paper d.d. 27 maart 2018 - Position paper Kromkommer t.b.v. hoorzitting/rondetafelgesprek 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie' d.d. 5 april 2018
3
Position papers toegezonden op uitnodiging van de commissie
Details
De volgende partijen zijn uitgenodigd een een posititon paper aan te leveren:
- Kees Aarts (oprichter Protix, specifiek World Economic Forum)
- CBL
- Peter van Dijken, Director Healthy Living bij TNO
- Stichting Doen
- FNLI
- Green Protein Alliance
- Groente- en Fruithuis
- Karine Hoenderdos (Diëtist en journalist)
- Keer diabetes om
- Leon Meijer, wethouder Voedsel te Ede
- LTO
- NAJK
- Petitie Voedselonderwijs
- Henk Renting, Programma manager Voedsel op de stedelijke agenda
- Verspillingsfabriek
- Voedingscentrum (Corné van Dooren, kennisspecialist duurzaam eten)
- Slow Food Youth Network
- Kees Aarts (oprichter Protix, specifiek World Economic Forum)
- CBL
- Peter van Dijken, Director Healthy Living bij TNO
- Stichting Doen
- FNLI
- Green Protein Alliance
- Groente- en Fruithuis
- Karine Hoenderdos (Diëtist en journalist)
- Keer diabetes om
- Leon Meijer, wethouder Voedsel te Ede
- LTO
- NAJK
- Petitie Voedselonderwijs
- Henk Renting, Programma manager Voedsel op de stedelijke agenda
- Verspillingsfabriek
- Voedingscentrum (Corné van Dooren, kennisspecialist duurzaam eten)
- Slow Food Youth Network
Te behandelen: