E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Informatieverzoek mbt Meerjarig Financieel Kader ter voorbereiding informele Europese Top (svp reactie voor vandaag 14.00 uur)

De vergadering is geweest

15 februari 2018
14:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Aan de (plaatsvervangend) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
In afschrift aan de (plaatsvervangend) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
 
Geachte leden,
 
Naar aanleiding van de voorgenomen inzet van de Europese Commissie ten aanzien van het nieuwe Meerjarig Financieel Kader (MFK) stellen de leden Anne Mulder (VVD) en Leijten (SP), co-rapporteurs inzake het MFK, voor om het kabinet c.q. de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking te verzoeken een uitgebreide appreciatie van de inzet van de Europese Commissie alsmede de Nederlandse inzet op te nemen in de geannoteerde agenda voor de informele Europese top d.d. 23 februari 2018.
 
U wordt verzocht voor vandaag 14.00 uur via de knop ‘allen antwoorden’ uw reactie op dit voorstel kenbaar te maken.
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst (*).
 
Hartelijke groeten,
 
Jeffrey van Haaster

Griffier vaste commissie voor Europese Zaken

 
* Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Van: Leijten R.M.
Verzonden: woensdag 14 februari 2018 20:24
Aan: Commissie EU
CC: Mulder, Anne
Onderwerp: verzoek ter voorbereiding informele Europese Top
 
Geachte griffier,
 
Vandaag bracht de Europese Commissie haar inzet naar voren voor de komende onderhandelingen over de Meerjarenbegroting: https://nos.nl/artikel/2217207-europese-commissie-wil-meer-geld-van-lidstaten.html
 
Mede namens mederapporteur op het MFK Anne Mulder, wil ik u voorstellen dat we de regering vragen om in de geannoteerde agenda een uitgebreide appreciatie te geven en de inzet van Nederland voor de bespreking.
 
Wij hopen op steun voor dit verzoek.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Renske Leijten
Kamerlid Financiën en Europa
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Informatieverzoek mbt Meerjarig Financieel Kader ter voorbereiding informele Europese Top (svp reactie voor vandaag 14.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data