E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel om procedurevergadering van morgen 8 februari te verplaatsen naar 09.30 uur (svp reactie voor vandaag 16.00 uur)

De vergadering is geweest

7 februari 2018
16:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: woensdag 7 februari 2018 12:01
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel om procedurevergadering van morgen 8 februari te verplaatsen naar 09.30 uur (svp reactie voor vandaag 16.00 uur)

 
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
 
Geachte leden,

In verband met de samenloop met het plenaire debat over de EMU morgenochtend verzoekt de heer Omtzigt (CDA) om de procedurevergadering van uw commissie morgen 8 februari te verplaatsen (zie de mail hieronder).
 
In overleg met uw voorzitter wordt voorgesteld om de procedurevergadering van morgenochtend 8 februari te vervroegen naar 09.30 tot (uiterlijk) 10.10 uur.
 
U wordt verzocht om uw reactie op dit voorstel uiterlijk vanmiddag 16.00 uur via de knop ‘allen antwoorden’ kenbaar te maken.
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de e-mailprocedure. (*)
 
Hartelijke groet,
 
Jeffrey van Haaster
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal


 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel om procedurevergadering van morgen 8 februari te verplaatsen naar 09.30 uur (svp reactie voor vandaag 16.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data