E-mailprocedure : Verzoek om brief over kabinetsinzet t.a.v. Turkije/Syrië in de NAVO ministeriële Defensie t.b.v. plenair debat over Afrin.

De vergadering is geweest

6 februari 2018
10:00 uur
Van: Toor van T.
Verzonden: maandag 5 februari 2018 16:51
Aan: Commissie-buza; Commissie-def
Onderwerp: EMAILPROCEDURE: Verzoek om brief over kabinetsinzet t.a.v. Turkije/Syrië in de NAVO ministeriële Defensie t.b.v. plenair debat over Afrin
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden van de vaste commissies voor Buitenlandse Zaken en Defensie
 
Geachte leden,
Hierbij leg ik u het voorstel voor van de leden Ten Broeke, Van Helvert, Sjoerdsma en Voordewind om de minister van Buitenlandse Zaken namens uw commissies te verzoeken de Kamer, voorafgaande aan het AO op donderdag a.s. over de NAVO bijeenkomst van ministers van Defensie op 14 en 15 februari a.s., in een brief te informeren of het kabinet voornemens is Turkije tijdens deze NAVO ministeriële aan te spreken op de inval in Afrin, wat de Turkse rechtvaardiging voor de inval was en welke vervolgstappen de minister van plan is te nemen. De te ontvangen brief kan vervolgens worden betrokken bij het plenair debat volgende week donderdag over Afrin.
Graag ontvang ik uw reactie, namens uw fractie, op dit voorstel uiterlijk morgen, dinsdagochtend, voor 10.00 uur.
 
Theo van Toor
Griffier
vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T
 
Van: Verhoog, K.
Verzonden: maandag 5 februari 2018 14:31
Aan: Toor van T.
CC: Sjoerdsma, S.; Helvert van M.; Voordewind J.S.; Broeke ten J.H.
Onderwerp: Verzoek om brief
 
Geachte heer Van Toor,
 
De heer Ten Broeke verzoekt de minister van Buitenlandse Zaken mede namens de heren Van Helvert (CDA), Sjoerdsma (D66) en Voordewind (ChristenUnie) om een brief over de NAVO Defensie Ministeriële, waarin staat of Turkije in de NAVO Defensie Ministeriële wordt aangesproken op de inval in Afrin, wat de Turkse rechtvaardiging voor de inval was en welke vervolgstappen de minister van plan is te nemen. Graag te ontvangen ten behoeve van het plenair debat volgende week donderdag over Afrin. Beantwoording gelieve voorafgaand aan AO NAVO Defensie Ministeriële aanstaande donderdag.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Kees Verhoog
Persoonlijk medewerker Tweede Kamerlid Han ten Broeke

 
 

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om brief over kabinetsinzet t.a.v. Turkije/Syrië in de NAVO ministeriële Defensie t.b.v. plenair debat over Afrin

    Te behandelen:

    Loading data