E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek om reactie op rapport openheid en uitstel AO informatievoorziening (svp reageren voor vandaag 18.30 uur)

De vergadering is geweest

16 januari 2018
18:30 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: dinsdag 16 januari 2018 16:36
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek om reactie op rapport openheid en uitstel AO informatievoorziening (svp reageren voor vandaag 18.30 uur)
 
Geachte (plaatsvervangende) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken,
 
De fracties van CDA, D66 en SP stellen voor om een reactie op de aanbevelingen in het transparantierapport te vragen aan het kabinet en het morgenmiddag geplande algemeen overleg EU-informatievoorziening uit te stellen totdat deze reactie is ontvangen.
 
Hierbij verzoek ik u om uiterlijk vandaag 18.30 uur via ‘allen antwoorden’ uw reactie op dit voorstel kenbaar te maken; spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen (*).
 
Hartelijke groet,
 
Jeffrey van Haaster
Waarnemend griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Omtzigt P.H.
Verzonden: dinsdag 16 januari 2018 15:37
Aan: Haaster van J.
CC: Leijten R.M.; Verhoeven K.
Onderwerp: Verzoek reactie op rapport openheid en uitstel AO informatievoorziening.
 
Beste Griffier,
 
Gisteren ontvingen wij de brief met een reactie op het transparantie rapport dat onze commissie heeft vastgesteld en dat nu door meer dan 25 Europese parlementen gesteund wordt.
Het rapport bevat vier aanbevelingen en wij hadden gehoopt een precieze reactie op die aanbevelingen te ontvangen en een manier waarop de Nederlandse regering zich daarvoor gaat inzetten.
Omdat dat niet in de brief stond, verzoeken wij de regering om die reactie alsnog te geven en het AO informatievoorziening uit te stellen totdat die reactie er is.

Vriendelijke groet,
 
Kees Verhoeven
Renske Leijten
Pieter Omtzigt
 
 
 

Agendapunten

  1. 1

    [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek om reactie op rapport openheid en uitstel AO informatievoorziening (svp reageren voor vandaag 18.30 uur)

    Te behandelen:

    Loading data