E-mailprocedure : Verzoek brief minister over situatie in Noord-Syrië

De vergadering is geweest

16 januari 2018
18:00 uur
Van: Toor van T.
Verzonden: dinsdag 16 januari 2018 15:34
Aan: GC-Commissie-buza
Onderwerp: EMAILPROCEDURE: verzoek brief over situatie in Noord-Syrië
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
 
Geachte leden,
Hierbij leg ik u het voorstel voor van het lid Karabulut om de minister van Buitenlandse Zaken namens de commissie te verzoeken de Kamer in een brief te informeren over de ontwikkelingen in het Noorden van Syrië. Ik verzoek u mij uiterlijk nog heden voor 18.00 uur,  via reply all, te antwoorden of u, namens uw fractie,  met dit verzoek kunt instemmen.
 
Theo van Toor
Griffier
vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag  
 
Van: Leemput van G.
Verzonden: dinsdag 16 januari 2018 14:33
Aan: Toor van T.
Onderwerp: Email procedure voor brief over situatie in Noord-Syrië
 
Geachte griffier, beste Theo,
 
Naar aanleiding van de ontwikkelingen in het noorden van Syrië, wil SP-woordvoerder Karabulut een brief van de minister van Buitenlandse Zaken met een antwoord op de volgende vragen:
 
  1. Wat is uw opvatting over de dreigementen van de Turkse regering om in het door Koerden de facto zelfstandig bestuurde kanton Afrin in Syrië militair te interveniëren?
  2. Kunt u aangeven of er veel vluchtelingen worden verwacht in de slag om stad en provincie in Idlib en te verwachten duur van deze operaties van het Syrische leger met steun van Iraanse onderdelen en Russische luchtmacht?
  3. Wat is uw opvatting over het Amerikaanse initiatief om een grote grensbewakingseenheid in Noord-Oost Syrië op te zetten? Bent u van mening dat een dergelijke bewakingseenheid nodig is?
  4. Is het juist dat Nederland een financiële bijdrage is gevraagd aan de grensbewakingseenheid? Zo ja, hoeveel? Wat was daarop uw reactie en welke argumenten had u daarvoor?
  5. Wat was het precieze doel van het Nederlandse F-16 bombardement in buurt van de stad Abu Kamer begin januari? Is het juist dat Abu Kamal sinds december van 2017 in handen van het Syrische leger is?
We zouden deze brief graag begin volgende week ontvangen zodat de commissie in de procedurevergadering van 25 januari kan besluiten over de behandeling van de brief.
Zou u dit verzoek willen doorgeleiden naar de leden van de commissie Buitenlandse Zaken?
 
Met vriendelijke groet,
Guido van Leemput, Beleidsmedewerker
Internationaal / Defensie
 
 

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek brief minister over situatie in Noord-Syrië.

    Te behandelen:

    Loading data